Echipa lui Trump cere încă o renumărare a voturilor din statul Georgia
Full Article 1 minutes read

Echipa lui Trump cere încă o renumărare a voturilor din statul Georgia

Echipa de juriști a președintelui american Donald Trump a cerut sâmbătă încă o renumărare a voturilor în statul Georgia, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Guvernatorul Georgiei, Brian Kemp, și secretarul de stat Brad Raffensperger – ambii republicani, ca și președintele – au certificat independent rezultatele după prima renumărare, încheiată joi. Demersul a confirmat victoria democratului Joe Biden, care a obținut în acest stat cu peste 12.000 de voturi mai mult la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

Deoarece diferența este mai mică de 0,5% din numărul total de voturi, legea din Georgia îi permite candidatului învins să solicite o nouă numărătoare.

Trump încearcă să obțină un nou mandat de președinte al Statelor Unite contestând în instanțe rezultatele alegerilor în mai multe state și susținând că scrutinul a fost marcat de fraude pe scară largă. El nu a reușit deocamdată să dovedească acuzațiile.

O curte federală din statul Pennsylvania a respins, tot sâmbătă, ca ‘nefondată’, încercarea juriștilor republicani conduși de Rudy Giuliani de a împiedica certificarea rezultatelor alegerilor. Echipa de campanie a lui Trump a comunicat că va face apel împotriva deciziei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: