Echipamentele de bucătărie de la Președinție au ajuns la o școală profesională din Găgăuzia. Maia Sandu: „Erau destul de scumpe”
Full Article 2 minutes read

Echipamentele de bucătărie de la Președinție au ajuns la o școală profesională din Găgăuzia. Maia Sandu: „Erau destul de scumpe”

Președinta Maia Sandu a dezvăluit că la preluarea mandatului a găsit în sediul Președinției echipamente de bucătărie noi și costisitoare. Acestea au fost ulterior donate unei școli profesionale din Găgăuzia, care formează bucătari. În prezent, angajații fie își aduc mâncare de acasă, fie mănâncă la cantina Parlamentului. Șefa statului a mai menționat că mama sa îi aduce mâncare de două-trei ori pe săptămână și o lasă la paza din clădirea președinției.

„Vine mama la prânz de cele mai dese ori sau mătușa mea. (…) Mama chiar vine la Președinție. (…) Vine de două-trei ori pe săptămână la troleu, îmi aduce mâncarea, o lasă jos la polițist și se întoarce acasă. Să știți că noi când am venit am găsit în clădirea Președinției spații și echipamente pentru bucătărie, echipamente destul de scumpe, noi, pe care noi le-am dăruit unei școli profesionale din Găgăuzia care pregătește bucătari și care s-a bucurat foarte mult de aceste echipamente. (…) Și fiecare, sau își aduce mâncare cu el sau merge la Parlament – la ospătărie”, a menționat Sandu, la Mulțumesc pentru întrebare.

Întrebată despre „opulența găsită la Președinție” atunci când a venit în funcție, Maia Sandu a comunicat: „În mandatul președintelui precedent erau opt mașini. (…) Acum sunt două, uneori trei mașini, fără girofar, care nu deranjează pe nimeni. Deci nu intervin în trafic, stăm în ambuteiaje dacă ne-am pornit mai târziu”.

Maia Sandu a vorbit și despre vila de la Condrița. „Condrița este un spațiu mare, îți ia și mai mult timp să ajungi la lucru, deci economisesc timp că stau aproape de Președinție. Sigur că sunt cheltuieli de întreținere mai mari atunci când cineva locuiește, sunt cheltuieli de întreținere și atunci când nu locuiește nimeni, pentru că e o clădire care trebuie întreținută. Nu o lăsăm de izbeliște”.

La trei ani de când a devenit președintă, Maia Sandu a anunțat că va candida pentru un nou mandat. Sandu a fost învestită în funcția de președinte al Republicii Moldova pe 24 decembrie 2020.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: