Efecte COVID-19. Festivalul de la Cannes a fost amânat din cauza epidemiei de coronavirus
Full Article 2 minutes read

Efecte COVID-19. Festivalul de la Cannes a fost amânat din cauza epidemiei de coronavirus

Cea de-a 73-a ediţie a Festivalului de la Cannes a fost amânată, din cauza pandemiei de coronavirus, informează New York Times, vineri, 20 martie. Aceasta urma să se desfășoare în perioada 12-23 mai, iar prezentarea listei filmelor în competiţie pentru Palme d’Or este programată pentru 16 aprilie.

Festivalul  nu va avea loc „la datele prevăzute”, din 12 până în 23 mai, din cauza epidemiei de coronavirus, dar ar putea fi amânat la o dată ulterioară, au anunţat, joi seară, organizatorii.

„Astăzi, am luat următoarea decizie: Festivalul de la Cannes nu se va putea organiza la datele prevăzute, din 12 în 23 mai. Mai multe ipoteze sunt analizate cu scopul de a-l organiza în continuare, dintre care o variantă ar fi la sfârşitul lui iunie – începutul lunii iulie”, potrivit comunicatului.

La Cannes, mai multe manifestări profesionale de prim rang au fost amânate, precum Mipim, destinat domeniului imobiliar, sau cea de-a treia ediţie a Cannes Séries, un festival anual dedicat serialelor dramatice.

MipTV, al doilea cel mai mare eveniment mondial al profesioniştilor din televiziune, prevăzut pentru perioada 30 martie – 2 aprilie, a fost anulat la începutul lunii de organizatori.

Tot joi, Festivalul de creaţie Cannes Lions a fost amânat din cauza crizei coronavirusului. Evenimentul, care urma să aibă loc în perioada 22-26 iunie a fost reprogramat între 26 şi 30 octombrie, au anunţat organizatorii de miercuri.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: