„El nici nu a fost în sediul ambasadei”. Ciocoi, despre live-ul lui Dodon de la Moscova
Full Article 2 minutes read

„El nici nu a fost în sediul ambasadei”. Ciocoi, despre live-ul lui Dodon de la Moscova

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a primit explicații de la Ambasada Republicii Moldova de la Moscova după ce președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon ar fi înregistrat emisiunea sa săptămânală în incinta ambasadei. Declarații în acest sens au fost făcute în platoul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Din câte a relatat ambasadorul Vladimir Golovatiuc Ministerului Afacerilor Externe, acțiunea care a fost în sediul ambasadei Republicii Moldova a fost una neașteptată și pentru dumnealui. El în perioada respectivă era cu secretarul de stat al ministerului în pline consultări cu partenerii de la Ministerul rus de Externe. Dumnealui a sunat preventiv, a spus că intenționează să vină la ambasada Republicii Moldova, dar nu a specificat că vrea să facă și live-ul acela”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Acesta a mai spus că a semnat o circulară pentru toate misiunile diplomatice, în care a atras atenția că nu se acceptă solicitări de la politicieni care nu sunt cu funcții oficiile în structurile statale, dar se acceptă solicitări de acest gen doar de la membrii parlamentului, care sunt în vizită oficială în țara respectivă și doar în baza unui demers scris pe numele ambasadorului.

Amintim că pe 2 aprilie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene s-a autosesizat și a solicitat explicațiile de rigoare de la misiunea diplomatică a Republicii Moldova de la Moscova, după ce președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon ar fi înregistrat emisiunea sa săptămânală în incinta ambasadei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: