Elevi ai unui liceu din Chișinău – la spital: toxiinfecție alimentară în grup. Un copil este în secția de reanimare
Full Article 2 minutes read

Elevi ai unui liceu din Chișinău – la spital: toxiinfecție alimentară în grup. Un copil este în secția de reanimare

Ministerul Sănătății al Republicii Moldova a anunțat despre un caz de toxiinfecție alimentară în grup la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din municipiul Chișinău.

„65 de elevi din clasele a X-XII-a și un angajat al instituției de învățământ au prezentat semne clinice de boală. Majoritatea elevilor au fost depistați activ. La moment, 20 de elevi și angajatul instituției sunt internați pentru tratament specializat: 14 copii și angajatul liceului la IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, iar 6 copii la IMSP Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, inclusiv un copil în secția de reanimare”, au anunțat reprezentanții Ministerului.

Potrivit instituției, starea copiilor și a angajatului liceului internați în cele două instituții medicale este satisfăcătoare, iar a celui din reanimare – gravă, dar stabilă.

„Conform rezultatelor anchetei epidemiologice, s-a stabilit că primele semne de boală printre elevii afectați (slăbiciune generală, dureri în abdomen, febră 37,1-39,6℃, vomă și diaree) au apărut pe data de 17 septembrie 2024, începând cu ora 15:00. O parte dintre elevi care prezentau semne de boală diareică acută au plecat la domiciliu însoțiți de părinți”, au adăugat reprezentanții Ministerului.

Ministerul Sănătății a menționat că la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” învață 362 de elevi din diferite teritorii administrative ale Republicii Moldova, repartizați în XII clase liceale, iar în cămin locuiesc 132 de elevi.

„Cazul este în atenția Ministerului Sănătății. Ancheta epidemiologică inițiată este în derulare. Cu alte detalii vom reveni”, au conchis reprezentanții Ministerului Sănătății.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: