Elveția oferă Moldovei 2 milioane de franci pentru gestionarea crizei refugiaților
Full Article 2 minutes read

Elveția oferă Moldovei 2 milioane de franci pentru gestionarea crizei refugiaților

Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, care efectuează o vizită la Chișinău a anunțat că oferă Republicii Moldova 2 milioane de franci pentru gestionarea crizei refugiaților.

Este prima dată când un președinte al Confederației Elvețiene vine în vizită în Republica Moldova.

„Sunt impresionat de eforturile pe care țara dumneavoastră mică le desfășoară în privința refugiaților. Vă oferim o finanțare de 2 milioane de franci pentru gestionarea crizei”, a declarat Cassis.

La fel, el a spus că Elveția a condamnat puternic „această încălcare gravă a dreptului internațional public” care are loc în Ucraina.

La rândul ei, președinta Maia Sandu a menționat că pe lângă criza refugiaților, și securitatea economică a regiunii rămâne complicată.

„Deschiderea piețelor alternative pentru produsele noastre ar fi un gest de sprijin clar pentru antreprenorii din Moldova. Elveția a demonstrat de multe ori că este un partener de încredere al Republicii Moldova”, a spus președinta.

„Avem nevoie de pace pentru realizarea tututor planurilor noastre de dezvoltare și cooperare. Trebuie să ne unim eforturile pentru a opri războiul”, a conchis Maia Sandu.

De menționat că în total, pe teritoriul Republicii Moldova sunt 101.035 cetățeni străini, dintre care 49.033 sunt minori (cetățeni ucraineni și de alte naționalități ce au intrat pe segmentul moldo-ucrainean).

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: