Emisiunea „Politica”, retrasă din grila de programe a TV8. Declarația postului de televiziune (DOC)
Full Article 3 minutes read

Emisiunea „Politica”, retrasă din grila de programe a TV8. Declarația postului de televiziune (DOC)

Emisiunea „Politica” a fost retrasă din grila de emisie a postului de televiziune TV8. Decizia a fost anunțată pe 8 septembrie, după ce Natalia Morari, moderatoarea talk show-ului, a anunțat că tatăl copilului său este controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Aceasta a acuzat de șantaj angajații Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Reprezentanții instituției au anunțat că au demarat o anchetă și i-au recomandat să sesizeze și Procuratura Generală.

„Începând cu data de 7 septembrie 2021, urmare a anunțului ei (Nataliei Morari, NM) de a-și suspenda emisiunea, TV8 anunță despre retragerea definitivă a emisiunii „Politica Nataliei Morari” din grila de emisie a postului. Deciziile conducerii TV8 sunt dictate de Codul deontologic al jurnalistului, politica editorială internă, și misiunea și valorile TV8”, se arată în declarația semnată de Administrația AO Media Alternativa, postul de televiziune „TV8”.

Emisiunea „Politica”, retrasă din grila de programe a TV8. Declarația postului de televiziune (DOC)

TV8.md

***

Amintim că jurnalista Natalia Morari a anunțat că ia o pauză de emisie și să iese temporar din Consiliul de Adminstrație al televiziunii TV8. Motivul invocat este faptul că aceasta ar fi șantajată de către angajați ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) pentru că a avut o relație cu omul de afaceri Veaceslav Platon, care este și tatăl copilului său. Contactată de NM, Natalia Morari a confirmat că ea este autoarea declarației publicată pe Facebook.

***

Pe 20 aprilie 2017, Platon a fost condamnat în acest dosar la 18 ani de închisoare în dosarul „frauda bancară”. În octombrie 2020, Judecătoria Chișinău a admis demersul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind inițierea procesului de revizuire a dosarului penal. Ulterior, procurorul Elena Ceruța a anunțat că renunță la capetele de acuzare împotriva lui Platon. Ea a spus că în timpul reexaminări dosarului s-a constat că Platon nu este vinovat. În iunie 2021, Platon a fost achitat în dosarul „frauda bancară”.

El figurează însă în alte câteva dosare gestionate de procurori. Pe 12 august, Veaceslav Platon a fost anunțat în căutare, pe numele său fiind emis și un mandat de arest pentru 30 de zile. Odată reținut, acesta urmează să fie escortat în Penitenciarul nr.13. Procurorii solicitaseră încă la ședința trecută, de pe 2 august, anunțarea în căutare și arestarea lui Veaceslav Platon, dar magistrații au decis să-i dea un termen de 10 zile ca să se prezinte în instanță. În prezent, Platon s-ar afla în Londra.

Pe 1 septembrie, Biroul național Interpol a cerut celui de la Lyon arestarea și extrădarea lui Platon.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: