„Este inadmisibil să susțină candidații PAS”. Renaștere, afiliat lui Șor, exclude din partid un consilier din Telenești
Full Article 2 minutes read

„Este inadmisibil să susțină candidații PAS”. Renaștere, afiliat lui Șor, exclude din partid un consilier din Telenești

Partidul politic „Renaștere”, afiliat oligarhului fugar Ilan Șor, a anunțat că exclude din rândurile formațiunii un consilier din raionul Telenești. Partidul susține că persoana a susținut „candidații PAS și a votat pentru președintele și vicepreședintele raionului Telenești, reprezentând PAS”. Partidul, afiliat lui Șor, numește „inadmisibilă” situația. 

Pe 6 decembrie, „Renaștere” a anunțat că șefia partidului a decis să excludă din rândurile formațiunii un consilier din raionul Telenești.

Alexandru Isac a ignorat poziția conducerii partidului potrivit căreia este inadmisibil să susțină candidații PAS și a votat pentru președintele și vicepreședintele raionului Telenești, reprezentând PAS. Partidul „Renaștere” reafirmă că nu intenționează să intre în coaliții cu reprezentanții regimului antipopular din țară, instalat de Maia Sandu și acoliții săi”, se arată într-o declarație a partidului.

„Este inadmisibil să susțină candidații PAS”. Renaștere, afiliat lui Șor, exclude din partid un consilier din Telenești

Telegram/Партия „RENAŞTERE – ВОЗРОЖДЕНИЕ”

Pe 1 decembrie curent, reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) anunțau că în raionul Telenești „a fost aleasă conducerea Consiliului raional, în rezultatul constituirii Alianței „Telenești pentru o Moldovă Europeană””. Formațiunea menționa că „președinte al Consiliul raional în unanimitate a fost ales Tulgara Iurie”, iar vicepreședinți: Ion Tulbure și Alexei Vrajitoru.

Telenești, ca niciodată, are nevoie de schimbări radicale. (…) Felicitării întregii Echipe PAS Telenești!!! (…) Rezultatele obținute sunt rodul muncii depuse de Guvernarea PAS la nivel de țară!!!”, comunicau reprezentanții PAS pe rețelele de socializare.

***

Partidul „Renaștere – Возрождение” a fost creat în toamna anului 2012. Atunci mișcarea politică și-a declarat oficial cursul ca fiind unul pro-Rusia. Formațiunea a devenit o perioadă „inactivă”, după decesul liderului acestuia, fostul deputat Vadim Mișin. Mișcarea a revenit, însă, în opinia publică, în special, odată cu organizarea de către politicianul fugar, Ilan Șor, condamnat la ani grei de închisoare în dosarul „Frauda Bancară”, a protestelor anti-guvernamentale. De la începutul anului, mai mulți deputați, dar și membri din teritoriu ai Partidului Socialiștilor din Moldova au părăsit formațiunea în favoarea „Renașterii”. Între ei se numără Vasile Bolea, Irina Lozovan, Alexandr Nesterovschi și Alexandr Suhodolskii. Ulterior, Irina Lozovan și colegul său de partid, Alexandr Nesterovschi, au fost lipsiți de imunitate parlamentară, iar ulterior reținuți pe 21 septembrie, fiind învinuiți de finanțare ilegală din partea unui grup criminal organizat condus de Ilan Șor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: