„Este supus procedurilor administrative de deportare”. Ambasada confirmă că Vladimir Plahotniuc se află în SUA
Full Article 2 minutes read

„Este supus procedurilor administrative de deportare”. Ambasada confirmă că Vladimir Plahotniuc se află în SUA

Fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc se află pe teritoriul SUA și în prezent se întreprind măsurile necesare pentru a fi deportat. Informația a fost confirmată de Ambasada SUA la Chișinău.

„Vladimir Plahotniuc este în prezent în Statele Unite. La moment, este supus procedurilor administrative de deportare. Asemenea proceduri, inclusiv căile permisibile de revizuire judiciară, pot dura perioade semnificative de timp”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA la Chișinău.

Anterior, președintele Igor Dodon a declarat că organele de drept vor solicita autorităților americane să-l extrădeze în Republica Moldova pe fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc.

Precizăm că, în data de 11 decembrie, Centrul Național Anticorupție a anunțat că a solicitat ca fostul președinte al PDM, Vladimir Plahotniuc, să fie dat în urmărire internațională în baza ambelor identități.

O lună mai târziu, Departamentul de Stat al SUA a anunțat că fostul președinte al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, dar și familia acestuia, nu sunt eligibili de a primi viză americană.

La începutul lunii decembrie, acesta a primit interdicție de intrare pe teritoriul Elveției și a Liechtensteinului. 

Precizăm că Vlad Plahotniuc a părăsit Republica Moldova la scurt timp după trecerea în opoziție a Partidului Democrat, pe care îl conducea. Ulterior, Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat și a renunțat la șefia formațiunii politice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: