„Eu nu pun carul înaintea boilor”. PDM i-a cerut Maiei Sandu să inițieze discuții pentru învestirea unui guvern anticriză
Full Article 2 minutes read

„Eu nu pun carul înaintea boilor”. PDM i-a cerut Maiei Sandu să inițieze discuții pentru învestirea unui guvern anticriză

Partidul Democrat (PDM) pledează pentru învestirea unui guvern identificat prin consens politic în parlament. Declarația a fost făcută de către liderul formațiunii Pavel Filip, într-o conferință de presă după consultările cu președinta țării. 

„Nu a durat prea mult. Era o obligațiune care trebuia bifată, ca ulterior să se spună că au fost consultate fracțiunile parlamentare. Noi am venit cu o întrebare către doamna președintă, la care nu am primit răspuns – doamna președintă, dar ce se întâmplă în această perioadă în Moldova, până la anticipate? Cine gestionează criza? Cine organizează procesul de vaccinare și cea economică?”, a declarat Filip.

PDM i-a cerut președintei țării să inițieze discuțiile cu fracțiunile parlamentare în vederea învestirii unui guvern care să gestioneze criza. Întrebat de jurnaliști cine ar trebui să conducă un astfel de executiv, Filip a răspuns: „Eu nu pun carul înaintea boilor. Pentru a numi un guvern trebuie să pornești discuții”.

***

Amintim că președinta Maia Sandu a invitat fracțiunile și grupurile parlamentare la consultări, în vederea dizvolvării parlamentului.

Anunțul a fost făcut de administrația prezidențială, după ce parlamentul a eșuat pe 25 martie să învestească un nou guvern. Deputații din majoritatea parlamentară, ai PSRM și Platformei „Pentru Moldova”, au anunțat că nu se vor prezenta la consultări.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: