„Eu nu sunt ca ceilalți candidați?” Tauber, apel către misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova
Full Article 3 minutes read

„Eu nu sunt ca ceilalți candidați?” Tauber, apel către misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova

Marina Tauber, candidata Partidului„ ȘOR” la alegerile locale noi din Bălți critică misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova pentru că nu se expun public asupra situației privind desfășurarea alegerilor locale noi din Bălți. În cadrul unei conferințe de presă, din 4 decembrie, Tauber a întrebat diplomații dacă nu cumva aceștia au o atitudine părtinitoare în raport cu unii candidați electorali.

Marina Tauber se plânge că a expediat scrisori către toate ambasadele, însă nu a primit nici un răspuns. În context, ea a făcut apel la toate structurile europene, ambasadele și misiunile diplomatice acreditate la Chișinău.

„Vă rugăm în mod oficial, toate scrisorile au fost transmise domniilor voastre, dar nu veniți cu un răspuns, nu ieșiți în presă să dați careva în comentarii. Când a fost scos Năstase din cursa electorală, ați fost foarte activi. La scurt timp, era declarație în Parlamentul european care condamna scoaterea din cursă. Eu nu sunt ca ceilalți candidați, sau voi aveți atitudinea specială față de unii și față de alți candidați. Vă rog să-mi răspundeți, în țara în care eu sunt deputat, DVS susțineți dezmățul de lege, care se petrece la indicația Maiei Sandu și a PAS?”, se întreabă Tauber.

Totodată, aceasta a spus că duminică, 5 decembrie, în cadrul turului doi al alegerilor locale noi din Bălți, cetățenii vor avea să aleagă între candidații Marina Tauber și Nicolai Grigorișin.

Între timp, Consiliul electoral de circumscripție electorală Bălți (CECE) a solicitat Judecătoriei Bălți să dea o explicație privind punerea în aplicare a hotărârii privind excluderea candidatei Partidului „ȘOR” din cursa electorală. Pentru clarificarea situației și Comisia Electorală Centrală (CEC) s-a adresat la Curtea de Apel Bălți, a anunțat președinta CEC Angelica Caraman, în debutul ședinței Comisiei, din 4 decembrie.

Candidata Partidului „ȘOR” Marina Tauber la funcția de primar al municipiul Bălți a fost exclusă din cursa electorală. Decizia a fost pronunțată de magistrata Judecătoriei Bălți Natalia Costaș, pe 4 decembrie, doar cu o zi înainte de turul doi al alegerilor locale noi.

Amintim că în seara de 1 decembrie, CEC a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul „ŞOR” la funcția de primar al municipiului Bălți.

Marina Tauber a acumulat 15918 de voturi sau 47,93% în urma alegerilor locale noi desfășurate la Bălți. Pe locul doi s-a clasat candidatul independent Nicolai Grigorișin, care a obținut 6951 din voturi sau 20,93%.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: