„Eu nu voi permite”. Dodon, despre proiectul care prevedea interzicerea secerii și ciocanului
Full Article 2 minutes read

„Eu nu voi permite”. Dodon, despre proiectul care prevedea interzicerea secerii și ciocanului

Igor Dodon a declarat că atât timp cât este președintele, nimeni nu va interzice simbolurile sovietice. Reacția vine după ce în spațiul public au apărut informații că un grup de deputați socialiști au semnat un proiect de lege în care se menționează că simbolul secera și ciocanul trebuie să fie interzis.

„Nimeni nu va interzice simbolurile sovietice. Eu nu voi permite. Atât timp cât sunt președinte, o astfel de inițiativă nu va fi aprobată. Ceea ce ține de acea inițiativă legislativă, noi ieri ne-am clarificat”, a spus Dodon.

„Voi nu vă uitați ce semnați? Eu înțeleg că o organizație neguvernamentală v-a transmis un proiect și v-a rugat să-l semnați. Înțeleg cu sunteți deputați primul an, dar uitați-vă în nota informativă”, a mai declarat șeful statului.

Joi, 25 iunie, într-un comunicat, PSRM a informat că „este categoric împotriva interzicerii oricăror simboluri asociate trecutului sovietic al țării noastre”. Totodată, Partidul Socialiștilor a anunțat „că nu are legătură cu textul proiectului de lege Nr. 233, înregistrat la 11 iunie 2020, sub forma care a devenit publică. Deputații care au inițiat acest proiect de lege îl retrag pentru revizuire”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: