Colaj NM//Anatol Câșlaru, Felicia Macaleț, Vitalie Cojocaru

Euronews s-a lansat în România. În echipă sunt trei jurnaliști originari din Republica Moldova

Pe 25 mai, începând cu ora 6:00, Euronews a început emisia în limba română. Din echipa de 200 de jurnaliști și tehnicieni ai reţelei din România fac parte cel puțin trei jurnaliști originari din R. Moldova, informează Monitor Media.

Este vorba de Vitalie Cojocari, care până mai recent a activat la Pro TV București, iar anterior la Pro TV Chișinău, Anatol Câșlaru, care a activat în presa scrisă și la televiziuni din Chișinău și Felicia Macaleț, care a activat anterior la PRO TV.

Anatol Câșlaru se află în aceste zile la Chișinău, iar Vitalie Cojocari va prezenta unul dintre jurnalele de știri. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că ultimele trei luni au fost extrem de încărcate din punct de vedere al pregătirilor. „A trebuit să învăț din mers. A trebuit să fac cunoștință cu jurnaliștii Euronews de la Lyon în niște condiții extrem de aspre”, a scris Cojocari.

Potrivit lui, Euronews nu își va propune să fie primul cu orice preț la livrarea informațiilor, deoarece pentru noul post TV contează informația confirmată.

Euronews România va transmite 24/7 programe de ştiri live, de la 6.00 dimineaţa şi până la miezul nopţii, din studiourile din Bucureşti, oferind publicului ştiri locale, regionale, naţionale şi internaţionale.

Redactorul-șef al Euronews România este Andra Miron Diaconescu, o fostă jurnalistă care a activat la posturile B1 TV, National TV şi Realitatea TV.

Euronews România va transmite 24/7 programe de ştiri live, de la 6.00 dimineaţa şi până la miezul nopţii, din studiourile din Bucureşti, oferind publicului ştiri locale, regionale, naţionale şi internaţionale.

https://www.youtube.com/watch?v=tdwXKd9Gqb8&feature=emb_logo&ab_channel=EuronewsRomania

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Andrei Mardari / NewsMaker

Ministerul Infrastructurii, reacție la protestul transportatorilor și la metodologia „care va duce inevitabil la creșterea tarifului”

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Vladimir Bolea, susține că metodologia pentru calculul tarifelor la transport este aproape gata, fiind în etapa de aprobări. Dacă transportatorii susțin că această metodologie „va duce inevitabil la creșteri de tarif” pentru călători, ministerul afirmă că documentul prevede „reguli clare pentru stabilirea prețurilor biletelor, astfel încât acestea să fie corecte atât pentru pasageri, cât și pentru transportatori”. Ministerul mai adaugă că este deschis față de preocupările manifestanților și că „rămâne ferm angajat în dialog pentru modernizarea sistemului de transport”.

„Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale reiterează deschiderea față de preocupările exprimate de operatorii de transport în legătură cu metodologia de calcul a tarifelor, digitalizarea proceselor prin implementarea sistemelor e-Bilet și e-GPS, precum și adaptarea serviciilor pentru persoanele cu mobilitate redusă”, au comunicat reprezentanții instituției.

În ceea ce privește solicitarea APOTA de a fi adoptată metodologia de calcul a tarifelor pentru transportul rutier regulat de pasageri, Ministerul a declarat că „proiectul metodologiei este în etapa de aprobări, după finalizarea procesului de consultare publică și de avizare”. „Acesta a fost consultant în mod repetat cu asociațiile de profil, cu APL-urile (nota red. autoritățile publice locale) și alte instituții responsabile de pe acest segment. Documentul prevede reguli clare pentru stabilirea prețurilor biletelor, astfel încât acestea să fie corecte pentru pasageri, dar și pentru transportatori”, a declarat ministerul.

Referitor la „digitalizarea serviciilor prin sistemele e-Bilet și e-GPS”, Ministerul Infrastructurii a menționat că „proiectul se află în faza consultărilor publice”. „Acesta va contribui la achitarea mai ușoară a biletelor de către pasageri, va asigura transparența veniturilor și va reduce numărul de controale administrative. Integrarea funcționalităților de monitorizare GPS (e-GPS) reprezintă o măsură complementară, care va sprijini monitorizarea în timp real a traseelor și orarului curselor, și va asigura mai multă transparență în desfășurarea serviciilor. MIDR va continua dialogul cu operatorii pentru a clarifica și soluționa punctual toate aspectele tehnice ce pot apărea în procesul de implementare”, a adăugat ministerul.

Legat de „cerințele de adaptare a vehiculelor pentru transportul persoanelor cu mobilitate redusă”, Ministerul Infrastructurii a spus că „urmare a discuțiilor suplimentare cu Agenția Națională Transport Auto, a fost retrasă scrisoarea transmisă anterior operatorilor, prin care se solicita prezentarea informațiilor privind numărul unităților adaptate”. „Pentru a facilita accesul neîngrădit al persoanelor cu dizabilități la transport și călătorii, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, alte autorități publice centrale și locale, agenții economici indiferent de forma de proprietate, cu participarea asociațiilor obștești, au obligația de a adapta mijloacele de transport în comun aflate în circulație. În acest context, MIDR va continua dialogul cu operatorii de transport pentru a identifica soluții de creștere treptată a accesibilității, astfel încât toți cetățenii să poată beneficia de servicii de transport rutier în condiții de confort și siguranță”, au precizat reprezentanții ministerului.

În continuare, Ministerul Infrastructurii a declarat că „rămâne ferm angajat în dialogul pentru modernizarea sistemului de transport, în interesul oamenilor și al unui sector corect reglementat”.

***

Pe 9 iulie, mai mulți transportatori au protestat în PMAN din Chișinău. Manifestația a fost organizată de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA). Președintele Consiliului APOTA, Oleg Alexa, a declarat că protestele vor continua până când cele trei revendicări ale manifestanților, printre care adoptarea unei metodologii de calcul care „va duce inevitabil la creșteri de tarif”, vor fi executate întocmai.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că „nu poate exista o majorare a tarifelor fără respectarea unor standarde minime de calitate”. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: