Eurovision 2021: Pot fi aceiași concurenți, dar neapărat melodii diferite
Full Article 2 minutes read

Eurovision 2021: Pot fi aceiași concurenți, dar neapărat melodii diferite

Artiştii care ar fi trebuit să participe la Concursul Eurovision 2020, programat să se desfăşoare în luna mai în Țările de Jos, dar anulat din cauza pandemiei cauzate de noul coronavirus, vor putea lua parte la ediţia de anul viitor, dar cu melodii noi. Decizia a fost anunțată de organizatori, informează AGERPRES. 

European Broadcasting Union (EBU), organizatorul Eurovision, care a anulat concursul televizat din Rotterdam pe fondul pandemiei de coronavirus, a precizat  că va fi la latitudinea ţărilor participante dacă trimit reprezentanţii de anul acesta sau alţi reprezentanţi.

EBU, o alianţă a companiilor mass-media publice cu sediul la Geneva, a subliniat totodată că ”melodiile de anul acesta nu vor fi eligibile pentru a participa la competiţia din 2021”.

Potrivit reprezentanţilor săi, EBU a fost copleşită de reacţiile admiratorilor care aşteptau cu nerăbdare ediţia din Rotterdam. Alianţa analizează alte modalităţi de a ”reuni şi oferi divertisment publicului din Europa în acest vremuri dificile’.

Amintim că Natalia Gordienko urma să reprezinte Republica Moldova la competiția din acest an a Eurovision, care urma să se desfășoare la Rotterdam. Printre autorii piesei „Prison” este interpretul și producătorul rus, Filip Kirkorov.

Este pentru prima dată în istoria de 64 de ani a Eurovision, când evenimentul este suspendat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: