Ex-deputatul Partidului Democrat Vladimir Andronachi, în baza de date Interpol pentru arest și extrădare
Full Article 1 minutes read

Ex-deputatul Partidului Democrat Vladimir Andronachi, în baza de date Interpol pentru arest și extrădare

Ex-deputatul Partidului Democrat (PDM) Vladimir Andronachi a devenit vizibil în baza de date a persoanelor căutate internațional a OIPC Interpol, acesta figurând în căutare pe canalele Interpol cu scop de arest și extrădare. Informația a fost confirmată pe 8 iulie de Inspectoratul General al Poliției.

Menționăm că, la 23 septembrie 2021, Direcția Cooperare Polițienească Internațională a IGP, în baza solicitării Centrului Național Anticorupție, a transmis în adresa Secretariatului General al OIPC Interpol, solicitarea de a-l anunța în căutare internațională pentru arest si extrădare pe Andronachi Vladimir, conform mandatului judecătoresc din 21 septembrie 2021, emis de judecătoria Ciocana mun. Chișinău.

La sfârșitul lunii aprilie 2022, magistrații au emis mandat de arest pe un termen de 30 de zile pe numele lui Andronachi. Acesta este vizat în dosarul „Metalferos”. Fostul democrat este cercetat penal și în dosarul „frauda bancară”: Vladimir Andronachi, soția acestuia, precum și juristul de încredere al familiei au fost puși oficial sub învinuire.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: