Ex-deputatul Veaceslav Nedelea îl va ajuta pe Filat să „resusciteze” Partidul Liberal Democrat. A aderat la formațiunea politică
Full Article 3 minutes read

Ex-deputatul Veaceslav Nedelea îl va ajuta pe Filat să „resusciteze” Partidul Liberal Democrat. A aderat la formațiunea politică

Fostul deputat democrat, actualul consilier municipal, Veaceslav Nedelea, a anunțat că aderă la Partidul Liberal Democrat din Moldova. Ex-membrul PDM este sigur că președinte formațiunii politice Vlad Filat va reconstrui partidul. Anunțul a fost făcut de fostul parlamentar pe 7 august. 

„Vladimir Filat m-a invitat să fiu parte a Echipei. Am acceptat cu plăcere și responsabilitate. Cred în capacitatea Domnului Filat de a reconstrui partidul, care vreau să devină o ofertă politică de nerefuzat pentru alegători! Invit colegii, prietenii și cei care mă cunosc, să mă urmeze! Contactați-mă în privat. Doamne Ajută”, a scris Veaceslav Nedelea pe Facebook.

Amintim că pe 6 mai 2021, consilierul municipal Veaceslav Nedelea a anunțat că părăsește Partidul Democrat (PDM). Ex-deputatul a precizat că a luat această decizie din cauza dezacordului său față de „politica conducerii de promovare în funcții politice”.

Dosarul afacerilor ilegale cu terenuri de la Durlești

La sfîrșitul anului 2021, mai mulți foști funcționari din cadrul Primăriei Durlești au ajuns să fie cercetați penal de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de abuz de serviciu. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pus la cale o schemă de înstrăinare a terenurilor din raza orașul Durlești, în baza unor decizii ale Consiliului orășenesc. Potrivit materialelor urmăririi penale, în perioada anilor 2005 – 2006, un consilier local, devenit ulterior primar, și alți funcționari din cadrul primăriei Durlești ar fi eliberat în mod fraudulos titluri de autentificare a dreptului deținătorului de teren pentru 21 de loturi, amplasate în extravilanul or. Durlești, cu suprafața totală de circa 1,5 ha.

Ulterior, fostul consilier le-ar fi solicitat pretinșilor beneficiari să se prezinte la notar, unde ar fi semnat procuri generale, care îl împuterniceau pe primul, dar și pe membri ai familiei lui, să administreze și să înstrăineze terenurile respective. Pentru a da un aspect legal acestei scheme, au avut loc tranzacții de vânzare-cumpărare fictive a terenurilor contra unor sume simbolice. Astfel, prejudiciul estimat pentru bugetul de stat depășește 6, 5 milioane de lei.

Atunci, fiica fostului primar de Durlești, Diana Crudu, a fost reținută și arestată, fiind cercetată pentru abuz de putere sau de serviciu. Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă până la 8 ani de detenție cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 ani şi 15 ani.

Pe 28 decembrie, opt persoane au fost supuse perchezițiilor domiciliare, de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție. Acestea sunt vizate în dosarele afacerilor dubioase cu terenuri, în care sunt implicați foști funcționari ai Primăriei Durlești, bănuiți că ar fi prejudiciat statul cu circa 6,5 milioane de lei. Potrivit anchetei, cele opt persoane ar fi avut rolul de interpuși, iar beneficiarii efectivi ai tranzacțiilor ar fi rudele fostului primar și ex-angajați ai Primăriei Durlești.

Pe 12 ianuarie, oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliul lui Vasile Costiuc, liderul Partidului „Democrația Acasă”. În rezultatul perchezițiilor efectuate au fost reținute trei persoane, pe un termen de 72 de ore, a informat Procuratura. Printre cei reținuți este și consilierul municipal Veaceslav Nedelea, ex-deputat al Partidului Democrat și ex-primar de Durlești.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: