Ex-directorul SIS, Vasile Botnari, rămâne în arest la domiciliu. Procurorii vor contesta decizia
Full Article 1 minutes read

Ex-directorul SIS, Vasile Botnari, rămâne în arest la domiciliu. Procurorii vor contesta decizia

Procuratura Anticorupție informează că magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au examinat demersul procurorului anticorupție de prelungire a măsurii preventive sub formă de arest preventiv, pe un termen de 30 zile, în privința ex-directorului Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari. 

în rezultatul examinării, magistrații au admis parțial demersul procurorilor anticorupție și l-au plasat pe fostul director SIS în arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile.

„Ținând cont de faptul că la eliberarea mandatului de arestare la domiciliu în privința lui Botnari, instanța de judecată nu a oferit o apreciere corespunzătoare argumentelor aduse de către procuror cum ar fi: riscul ingerinței învinuitului în cursul normal al efectuării justiției, influențarea și exercitarea de presiuni asupra martorilor care nu au fost încă audiați, nimicirea și deteriorarea probelor, întrucât urmărirea penală încă se află în plină desfășurare, procurorii vor contesta cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana”, comunică Procuratura Anticorupție.

Amintim că ex-directorului SIS este vizat în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul îmbogățirii ilicite, săvârșite de o persoană cu funcție de demnitate publică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: