Ex-președintele SUA Bill Clinton a fost spitalizat din cauza unei infecții
Full Article 2 minutes read

Ex-președintele SUA Bill Clinton a fost spitalizat din cauza unei infecții

Bill Clinton, cel de-al 42-lea președinte american, a fost spitalizat pentru tratamentul unei infecții. Potrivit presei, acesta a fost internat pentru o maladie care „nu are legătură cu COVID-19”.

„Se face bine, este binedispus și foarte recunoscător medicilor, asistentelor și personalului care l-au ajutat”, a declarat Angel Urena, purtătorul său de cuvânt.

Motivul spitalizării ar fi septicemia, o infecție generalizată a sângelui, care potrivit medicilor ar fi apărut pe calea căilor urinare, scrie CNN. Bill Clinton, care are 75 de ani, a ajuns la medic după ce a început să se plângă de oboseală.

Medicii au precizat că fostului președinte al SUA i-au fost administrate antibiotice și lichide.

„Va rămâne în spital pentru monitorizare non-stop. După două zile de tratament am depistat reducerea numărului de leucocite, reacționează bine la antibiotic”, au menționat medicii.

Politicianul suferă și de probleme cardiace. În 2004, a fost supus unui bypass cvadruplu la New York-Presbyterian Hospital. El a revenit la spital în 2010 pentru o altă procedură la inimă, introducerea a două stenturi într-o arteră coronară.

Bill Clinton a fost președintele SUA între anii 1991-2003, fiind reprezentantul Partidului Democrat. Înainte de a fi ales în funcția de președinte, acesta a deținut mai multe mandate de guvernator al statului Arkansas.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: