Ex-secretarul Consiliului de Securitate și Apărare al Ucrainei va fi ambasador în Moldova. Zelenski: „Este o țară foarte importantă”
Full Article 1 minutes read

Ex-secretarul Consiliului de Securitate și Apărare al Ucrainei va fi ambasador în Moldova. Zelenski: „Este o țară foarte importantă”

Ex-secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare (CNSA) al Ucrainei Alexei Danilov va fi noul ambasador în Republica Moldova. Informația a fost confirmată de președintele Ucrainei Vladimir Zelenski în cadrul adresării sale video către națiune din 29 martie.

Alexei Danilov va continua lucrul pe direcția diplomatică. În speță, am aprobat candidatura sa pentru postul de ambasador al țării noastre în Republica Moldova. Mi-a spus că acesta este modul în care vede continuarea activității sale pentru Ucraina. Moldova este o țară foarte importantă pentru noi, atât în ceea ce privește provocările de securitate din regiune, cât și în ceea ce privește cooperarea noastră bilaterală”, a declarat Zelenski.

Precizăm că Vladimir Zelenski l-a demis pe Alexei Danilov din funcția de secretar al CNSA pe 26 martie, prin decret prezidențial. Iar pe 29 martie, Președinția de la Kiev a publicat decretul prin care actualul amabasador al Ucrainei în Moldova Marko Șevcenko a fost rechemat din post.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: