Explozie de Covid-19 în Chișinău. Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” nu mai are locuri; va fi deschisă o secție într-un alt spital
Full Article 2 minutes read

Explozie de Covid-19 în Chișinău. Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” nu mai are locuri; va fi deschisă o secție într-un alt spital

Spitalul „Toma Ciorbă” din capitală nu mai are locuri dedicate pacienților cu Covid-19. Cele două secții din cadrul instituției și-au atins capacitățile maxime. Precizările au fost făcute pe 26 decembrie de reprezentanții Primăriei Chișinău. Potrivit autorităților capitalei, urmează a fi activată secția de Covid-19 din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie. Pe lângă aceasta, au anunțat autoritățile, se atestă o creștere și a virozelor, în special în rândul copiilor. 

La ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău, șeful adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială Vladimir Bolocan a anunțat că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” a ajuns la moment „la capacitățile sale maxime ce ține de paturile dedicate privind Covid-19”.

Două secții sunt pline. Astăzi dimineață a fost internat ultimul pacient și suntem nevoiți tot începând cu ziua de astăzi, ora 15:00, să activăm secția de Covid-19 din cadrul spitalului municipal de ftiziopneumologie pentru a face față provocărilor întrucât săptămâna trecută s-a atestat o creștere a cazurilor, în special cele de gravitate medie și cazuri grave”, a menționat șeful adjunct al Direcției.

Bolocan a mai spus că „se atestă o creștere destul de mare, în jur de 50 la sută, a virozelor în special în rândurile copiilor”. „Și numărul pneumoniilor în rândul copiilor este în creștere cu 18 la sută”, a precizat el.

Săptămâna trecută, Agenția Națională pentru Sănătate Publică raporta că în perioada 11-17 decembrie au fost confirmate 7 151 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, dar și 23 de cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 558 de cazuri de Covid-19 .


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: