Explozie puternică într-o moschee șiită din Kandahar, Afganistan. Cel puțin 16 morți și 32 de răniți
Full Article 2 minutes read

Explozie puternică într-o moschee șiită din Kandahar, Afganistan. Cel puțin 16 morți și 32 de răniți

O explozie puternică a avut loc vineri la o moschee şiită din al doilea oraş afgan ca mărime, Kandahar, situat în sudul ţării, transmite digi24.ro cu referire la Reuters, AFP şi Xinhua.

Cel puțin 16 oameni au murit și 32 au fost răniți, potrivit BBC. Cauza exploziei nu este încă clară, dar se suspectează un atentat sinucigaș. Moscheea era plină de oameni în momentul exploziei.

Un lider politic local şi mai mulţi martori au declarat că deflagraţia s-a soldat cu mai multe victime, conform Agerpres.

Potrivit AFP şi cotidianului India Today, explozia s-a produs la moscheea şiită Imam Bargah din Kandahar în timpul tradiţionalei slujbe săptămânale.

Un purtător de cuvânt al ministerului de interne al guvernului de talibani a spus, citat de Reuters, că autoritățile adunau informații despre explozie, care a avut loc la câteva zile după un atac sinucigaș cu bombă revendicat de ISIS asupra unei moschei șiite din orașul Kunduz, aflat în nordul țării, în urma căruia au murit mai mulți oameni.

Fotografiile publicate de jurnaliști pe rețelele de socializare arătau mulți oameni aparent morți sau grav răniți pe jos în moschee.

BBC notează că este suspectat un atac sinucigaș cu bombă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: