Familiile a cinci lucrători medicali din Găgăuzia, răpuși de Covid, vor primi câte 50 de mii de lei
Full Article 2 minutes read

Familiile a cinci lucrători medicali din Găgăuzia, răpuși de Covid, vor primi câte 50 de mii de lei

Familiile a cinci lucrători medicali răpuși de COVID-19 vor primi câte 50 de mii de lei. Decizia autorităților din autonomia găgăuză a fost anunțată de către bașcanul Irina Vlah, care a avut pe 29 aprilie o întrevedere cu rudele victimelor.

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu membrii familiilor a cinci lucrători medicali, care au decedat din cauza COVID-19. Bașcanul a transmis condoleanțe rudelor lucrătorilor medicali care și-au pierdut viața în lupta împotriva epidemiei. Irina Vlah a anunțat decizia autorităților găgăuze de a acorda asistență financiară familiilor lucrătorilor medicali, alocând câte 50 de mii de lei.

„Suntem extrem de recunoscători tuturor profesioniștilor din domeniul medical care s-au dedicat luptei împotriva epidemiei și au primit lovitură directă. Suntem deosebit de obligați să mulțumim celor care și – au pierdut viața salvându-i pe alții – acesta e un exemplu de umanitate pe care noi trebuie să-l apreciem și să-l memorizăm”, a remarcat Bașcanul Găgăuziei.

De asistență financiară au beneficiat familiile a doi medici, a două asistente medicale și a unui asistent de laborator, care au decedat în urma infecției cu coronavirus.

De la începutul pandemiei, cel puțin 115 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: