„Fără nicio ezitare”. Lukașenko spune în ce condiții va folosi armele nucleare ale Rusiei din Belarus
Full Article 2 minutes read

„Fără nicio ezitare”. Lukașenko spune în ce condiții va folosi armele nucleare ale Rusiei din Belarus

Belarusul nu va ezita să folosească armele nucleare transferate de Federația Rusă pe teritoriul său, în cazul în care va fi atacată militar, susține liderul de la Minsk, Alexandr Lukașenko. Președintele belarus avertizează că Minskul va răspunde „imediat”, în cazul unei potențiale agresiuni militare, scrie Belta.   

Lukașenko declară că un singur motiv poate exista pentru utilizarea armelor desfășurate de Moscova pe teritoriul belarus – agresiunea împotriva Belarusului – „și răspunsul va fi imediat”.

„Doamne ferește, va trebui să iau o decizie cu privire la utilizarea acestor arme în timpurile moderne. Dar nu va exista nicio ezitare, dacă vom fi agresați”, a subliniat Alexander Lukașenko.

Lukașenko a respins public declarațiile potrivit cărora liderul rus, Vladimir Putin, i-ar fi cerut să își transfere din armele nucleare pe teritoriul Belarusului, aflat la graniță cu Ucraina – țară pe care Moscova a gresat-o militar de mai bine de un an, războiul continuând și astăzi. Liderul de la Minsk susține că el singur l-ar fi rugat pe Putin să îi ofere aceste arme, pentru a-și putea apăra țara, în caz de nevoie.

„Acum cred că aproape nimeni nu ar dori să lupte cu o țară care are astfel de arme. Acestea sunt arme de descurajare”, a adăugat liderul belarus.

Amintim că la sfârșitul lunii martie a acestui an, președintele rus Vladimir Putin a anunțat un acord cu președintele Belarusului, Alexandru Lukașenko, privind desfășurarea de arme nucleare tactice în Belarus. Atunci Putin a spus că sistemul de rachete Iskander, care ar putea fi un purtător de arme nucleare tactice, a fost transferat în Belarus.

Pe 25 mai, miniștrii Apărării ai celor două țări au semnat acordul privind desfășurarea armelor nucleare. La scurt timp, Alexandr Lukașenko a declarat că armele nucleare rusești au început deja să se deplaseze în Belarus.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: