Lukașenko confirmă: „Rusia a început să transfere arme nucleare în Belarus”
Full Article 2 minutes read

Lukașenko confirmă: „Rusia a început să transfere arme nucleare în Belarus”

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a declarat că armele nucleare rusești au început deja să se deplaseze în Belarus, ca parte a acordurilor bilaterale. Declarațiile au fost făcute de liderul de la Minsk în marja Forumului Economic Eurasiatic de la Moscova, potrivit Ukrainskaia Pravda.

Potrivit sursei citate, Lukașenko a comentat acordul semnat de miniștrii apărării din Belarus și Rusia privind desfășurarea armelor nucleare rusești pe teritoriul belarus.

„S-a luat deja o decizie în dezvoltarea a ceea ce s-a spus verbal. A trebuit să pregătim locuri, depozitare și așa mai departe. Am făcut toate acestea, așa că… a început transferul armelor nucleare”, a adăugat el.

Lukașenko, care se află la Moscova, a spus că armele nucleare ale Rusiei ar putea fi deja în Belarus: „Este posibil. Voi veni să văd”.

Joi, miniștrii apărării din Rusia și Belarus au semnat documente privind desfășurarea armelor nucleare tactice pe teritoriul belarus.

Reamintim că la sfârșitul lunii martie a acestui an, președintele rus Vladimir Putin a anunțat un acord cu președintele Belarusului, Alexandru Lukașenko, privind desfășurarea de arme nucleare tactice în Belarus. Atunci Putin a spus că sistemul de rachete Iskander, care ar putea fi un purtător de arme nucleare tactice, a fost transferat în Belarus.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: