Festivalul Etniilor revine la Chișinău. Când va avea loc și ce surprize îi așteaptă pe vizitatori
Full Article 2 minutes read

Festivalul Etniilor revine la Chișinău. Când va avea loc și ce surprize îi așteaptă pe vizitatori

Nuanțele diversității etnice și culturale vor putea fi urmărite la Festivalul republican al Etniilor, sub genericul: „Unitate prin diversitate”. Cea de-a 21-a ediție a Festivalului va avea loc pe 18 septembrie, în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, transmite IPN.

Cei interesați de diversitatea culturală autohtonă vor putea vizita curțile etnice, vor urmări spectacolele ale artiștilor consacrați și ansamblurilor minorităților naționale. Porturile populare, dansurile tradiționale, dar și multe alte noutăți interculturale – expoziții, prezentări – îi așteaptă pe cei care doresc să facă cunoștință sau să reîntâlnească bogăția multietnică și să se informeze asupra profunzimilor, caracteristicilor și provocărilor interculturalității din țară, precizează un comunicat de presă al Agenției Relații Interetnice a Republicii Moldova.

Pe 17 septembrie Festivalul se va desfășura în orașul Taraclia. Printre activitățile culturale se regăsește parada portului popular și a colectivelor artistice participante la Festival, ceremonia de depuneri de flori la monumental lui Ștefan cel Mare și Sfânt din orașul Taraclia, inaugurarea festivă a celei de-a XXI ediții a Festivalului.

Evenimentul este organizat de Agenția Relații Interetnice în parteneriat cu Primăria municipiul Chișinău, Consiliul Coordonator al organizațiilor etnoculturale și autoritățile publice locale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: