Fiecare cu electoratul său? Voronin nu exclude că PCRM va participa separat la alegerile locale
Full Article 2 minutes read

Fiecare cu electoratul său? Voronin nu exclude că PCRM va participa separat la alegerile locale

Comunistul Vladimir Voronin a spus că cel mai probabil Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) va merge separat la alegerile locale din acest an. Potrivit lui Voronin, în funcție de rezultatele primului tur, comuniștii se vor așeza la masa dialogului cu socialiștii „sau poate cu alte partide”. Totodată, Voronin a menționat că nu a fost luată o decizie definitivă în acest sens. 

Voronin a numit relația dintre Partidul Comuniștilor și Partidul Socialiștilor „foarte constructivă”. În același timp, Voronin a spus că cel mai probabil comuniștii vor merge singuri la următoarele alegeri locale, separat de socialiști.

„Nu a fost luată nicio decizie. Studiem situația din teren prin intermediul organizațiilor noastre de partid. Socialiștii, din câte știu, fac la fel”, a spus Voronin cu privire la participarea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor la alegerile locale.

Liderul PCRM a menționat că cel mai probabil comuniștii vor merge separat la alegerile locale din acest an. Pe parcurs, Voronin nu a exclus posibilitatea unor alianțe, nu doar cu socialiștii.

„Cred că vom desemna separat candidați în structurile publice locale. Și în funcție de rezultatele alegerilor, ne vom așeza și vom vorbi cu ei sau poate cu alte partide”, a conchis Vladimir Voronin, la Primul în Moldova.

Potrivit noului Cod Electoral intrat în vigoare la 1 ianuarie, în 2023 alegerile locale generale ar putea avea loc pe 29 octombrie sau 5 noiembrie.

Amintim că PSRM și PCRM au format înaintea alegerilor parlamentare din 11 iulie 2021 Blocul electoral al comuniștilor și socialiștilor. Ei au acces în Parlament cu 32 de deputați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: