Filat a depus două plângeri la Procuratură pe numele lui Igor Popa. Ce acuzații îi aduce?
Full Article 2 minutes read

Filat a depus două plângeri la Procuratură pe numele lui Igor Popa. Ce acuzații îi aduce?

Președintele Partidului Liberal Democrat (PLDM) Vladimir Filat a depus pe 28 septembrie două plângeri la Procuratura Generală împotriva fostului său avocat, Igor Popa. Printre altele, politicianul îl acuză de violarea secretului corespondenței și cere oamenilor legii să investigheze afirmațiile lansate de acesta într-o emisiune televizată. De asemenea, Filat a sesizat Uniunea Avocaților și a solicitat sancționarea lui Popa, din motive de încălcare a normelor etice.

Vladimir Filat a anunțat pe pagina sa de Facebook că a depus două plângeri la Procuratura Generală (PG) pe numele lui Igor Popa. Prima dintre acestea se referă la violarea secretului corespondenței și colectarea ilegală de informații referitor la viața privată, iar cea de-a doua în scopul inițierii investigațiilor și verificarea afirmațiilor relatate de către acesta în cadrul unei emisiuni.

Totodată, Filat a depus la PG o cerere privind eliberarea informației asupra faptului dacă a depus vreodată denunț împotriva unei persoane. 

Liderul PLDM a mers și la Uniunea Avocaților din Republica Moldova. Acesta a depus o plângere și a solicitat examinarea în cadrul Comisiei pentru etică și disciplină a comportamentului și acțiunilor avocatului Igor Popa, în vederea aplicării sancțiunii disciplinare stabilită de lege și Codul deontologic al avocaților.

„Sper foarte mult că Procuratura Generală, cât și Uniunea Avocaților vor acționa promt, pentru a pune capăt unei ilegalități.
Înțeleg că Procuratura Generală are priorități și dosare extrem de importante, pe care trebuie să le soluționeze, însă această situație creată de către Igor Popa nu mă vizează doar pe mine, dar poate crea un precedent extrem de periculos care ar afecta întreaga societate”, a scris Filat pe pagina sa de Facebook.

Așa cum am declarat în Conferința de presă din 25 septembrie 2020, astăzi, am depus la Procuratura Generală:- Plângere…

Posted by Vlad Filat on Sunday, September 27, 2020

Reacția vine după ce în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV din 23 septembrie, Igor Popa a făcut mai multe dezvăluiri grave despre fostul său client, Vladimir Filat, Printre altele, el l-a acuzat că ar fi furat 100 mln de euro din sistemul bancar și a prezentat mai multe scrisori pe care politicianul le-ar fi adresat fostei sale soții. Într-o conferință de presă din 24 septembrie, Filat a respins acuzațiile.

În urma declarațiilor lui Popa, mai mulți avocați au criticat atitudinea sa și au menționat că ar putea fi sancționat pentru încălcarea codului deontologic al avocatului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: