Finanțare nerambursabilă pentru tinerii cu afaceri. Guvernul a dat undă verde unui nou program
Full Article 2 minutes read

Finanțare nerambursabilă pentru tinerii cu afaceri. Guvernul a dat undă verde unui nou program

Tinerii, care vor să inițieze sau să dezvolte o afacere, pot beneficia de finanțare nerambursabilă sau credit cu porțiune de grant. Guvernul a aprobat în ședința din 1 iunie Programul „Start pentru Tineri: o afacere durabilă la tine acasă”, implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

Prin intermediul programului, vor fi oferite granturi de până la 200 mii de lei tinerilor care își propun să se lanseze în afaceri. Finanțarea din partea statului va constitui până la 70% din valoarea proiectului investițional, iar tinerii vor veni cu o contribuție de doar 30%.

Un alt mecanism destinat tinerilor este Programul de credite cu porțiune de grant. Acesta va combina finanțarea acordată sub formă de grant cu resurse creditare avantajoase, oferite prin intermediul băncilor comerciale și Oficiul de Gestionare a Proiectelor de Asistență Externă (OGPAE).

Valoarea pachetului financiar va ajunge până la 1,7 milioane lei și va include porțiunea de împrumut rambursabil de 85% și porțiunea de grant de 15%.

Potrivit ODIMM, sunt eligibili tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, cetățeni ai Republicii Moldova, doritori să inițieze o afacere sau care conduc deja o întreprindere nou – înregistrată în zonele rurale și urbane. Mai multe detalii – AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: