Activiștii PSRM au organizat un flashmob în fața președinției: „Oamenii buni NU falsifică diplomele” (LIVE NM)
Full Article 2 minutes read

Activiștii PSRM au organizat un flashmob în fața președinției: „Oamenii buni NU falsifică diplomele” (LIVE NM)

Un grup tineri a organizat, pe 3 februarie, un flashmob în fața clădirii administrației prezidențiale. Aceștia au adus pancarte cu mesajul „Oamenii buni nu falsifică diplomele”.

Manifestația a fost organizată de membrii Consiliului Republican al Gărzii Tinere, echipei de tineret a PSRM. Aceștia au adus postere cu mesajul „Nemerenco, dă-ți demisia”, „Oameni buni cu diplome cumpărate”,  „Stoianoglo, ai auzit de Nemerenco?”.

„Am ieșit să protestăm din cauza dplomei false. Vorbim despre diploma consilierului președintelui Ala Nemerenco. Suntem revoltați că în Moldova studenții nu își pot găsi de lucru, iar oamenii care și-au primit ilegal diplomele astăzi lucrează în instituțiile statului și primesc salarii mari”, a declarat Ecaterina Medvedeva, purtător de cuvânt al Tinerii Gărzi (organizația de tineret a Partidului Socialiștilor).

Protestatarii i-au cerut președintei țării, Maia Sandu, să ia măsuri privind demisia consilierului său, Ala Nemerenco.

Amintim că, anterior, mai mulți membri PSRM i-au cerut Alei Nemerenco să demisioneze din funcția de consilier prezidențial, pe motiv că ar fi obținut ilegal o diplomă de masterat în cadrul Școlii de Management în Sănătate Publică. În replică, aceasta a explicat că, în medicină, diplomele sunt obținute altfel decât în cazul altor specialități. Aceasta a argumentat că acuzațiile socialiștilor sunt răzbunări personale pentru că atunci când deținea funcția de ministru al Sănătății, a oprit „anumite scheme”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: