Florești: Un copil de 4 ani a intrat în comă, în urma administrării a două injecții. O deputată cere ajutorul Ministerului Sănătății
Full Article 2 minutes read

Florești: Un copil de 4 ani a intrat în comă, în urma administrării a două injecții. O deputată cere ajutorul Ministerului Sănătății

Deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Elena Bodnarenco a lansat un apel către ministra Sănătății Ala Nemerenco, rugând-o să intervină de urgență în cazul unui copil de 4 ani din raionul Florești. Este vorba despre un băiat care a ajuns în comă, după ce medicii i-ar fi administrat două injecții.

Contactați de NM, reprezentanții spitalului au confirmat că micuțul se află în comă în secția de reanimare, însă au refuzat să spună dacă va fi sau nu transportat la Chișinău.

Într-o postare pe Facebook, deputata comunistă Elena Bodnarenco a relatat că micuțul a fost transportat la spital, joia trecută, cu febră, iar după două injecții, ar fi intrat în comă.

„Medicii nu știu cum să-l trateze, pun diferite diagnostice și ghicesc. Aviasan a venit de la Chișinău și a refuzat să-l ia. Părinții plâng, sunt în stare de șoc, nimeni nu le poate explica ce s-a întâmplat cu copilul. Li se spune că nu există șanse, a menționat Bodnarenco.

Miercuri, mama copilului l-ar fi dus la medic, însă acesta nu a vrut sa îl consulte, invocând că ar putea fi infectat cu coronavirus și i-a prescris un medicament pentru scăderea febrei. Ulterior, în timpul nopții, febra a crescut din nou, iar părinții au chemat ambulanța și au mers la spital.

„Copilul este în comă de o săptămâna. Fără schimbări”, a scris Elena Bodnarenco.

În acest context, deputata a solicitat Ministerului Sănătății, dar și reprezentanților Institutului Mamei și Copilului să intervină pentru a salva copilul.

La ora publicării acestei știri, nu am reușit să obținem un comentariu din partea Ministerului Sănătății cu privire la acest caz.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: