unica.md

Florești: Un copil de 4 ani a intrat în comă, în urma administrării a două injecții. O deputată cere ajutorul Ministerului Sănătății

Deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Elena Bodnarenco a lansat un apel către ministra Sănătății Ala Nemerenco, rugând-o să intervină de urgență în cazul unui copil de 4 ani din raionul Florești. Este vorba despre un băiat care a ajuns în comă, după ce medicii i-ar fi administrat două injecții.

Contactați de NM, reprezentanții spitalului au confirmat că micuțul se află în comă în secția de reanimare, însă au refuzat să spună dacă va fi sau nu transportat la Chișinău.

Într-o postare pe Facebook, deputata comunistă Elena Bodnarenco a relatat că micuțul a fost transportat la spital, joia trecută, cu febră, iar după două injecții, ar fi intrat în comă.

„Medicii nu știu cum să-l trateze, pun diferite diagnostice și ghicesc. Aviasan a venit de la Chișinău și a refuzat să-l ia. Părinții plâng, sunt în stare de șoc, nimeni nu le poate explica ce s-a întâmplat cu copilul. Li se spune că nu există șanse, a menționat Bodnarenco.

Miercuri, mama copilului l-ar fi dus la medic, însă acesta nu a vrut sa îl consulte, invocând că ar putea fi infectat cu coronavirus și i-a prescris un medicament pentru scăderea febrei. Ulterior, în timpul nopții, febra a crescut din nou, iar părinții au chemat ambulanța și au mers la spital.

„Copilul este în comă de o săptămâna. Fără schimbări”, a scris Elena Bodnarenco.

În acest context, deputata a solicitat Ministerului Sănătății, dar și reprezentanților Institutului Mamei și Copilului să intervină pentru a salva copilul.

La ora publicării acestei știri, nu am reușit să obținem un comentariu din partea Ministerului Sănătății cu privire la acest caz.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Le Figaro

Noua Caledonie, teritoriu francez, ar putea deveni stat. Însă nu va obține independență deplină

Susținătorii și opozanții independenței teritoriului francez de peste mări Noua Caledonie, situat pe un arhipelag din Oceanul Pacific, au semnat pe 12 iulie un acord privind crearea unui nou stat. Acordul prevede că Noua Caledonie va obține autonomie, dar nu și independență deplină față de Franța. Înainte ca documentul privind noul stat să intre în vigoare, acesta trebuie să fie aprobat de Parlamentul Franței și prin referendum în Noua Caledonie.

Potrivit ziarului Le Figaro, acordul prevede că Noua Caledonie va rămâne sub controlul Franței, dar va obține statutul de stat, consacrat în Constituția franceză. „Nu există analogii pentru un astfel de aranjament statal în lume”, notează publicația, adăugând că acordul va fi supus unui referendum, care va avea loc în 2026. Ulterior, în Noua Caledonie vor avea loc alegeri.

Acordul prevede că locuitorii Noii Caledonii vor avea dreptul la dublă cetățenie — caledoniană și franceză — însă cetățenia caledoniană va fi inseparabilă de cea franceză. Statul Noua Caledonie va primi competența de a-și construi în mod independent relațiile internaționale, iar Franța se angajează să ofere sprijin pentru dezvoltarea economică a noului stat.

În plus, acordul stabilește un plan de redresare a economiei insulei, care include, printre altele, reluarea și extinderea extracției și prelucrării nichelului — principala resursă naturală a teritoriului.

Conform DW, Franța a instaurat controlul asupra Noii Caledonii în anul 1853, iar în 1946 i-a acordat acestui teritoriu colonial statutul de posesiune franceză de peste mări. Noua Caledonie este al treilea cel mai important producător de nichel din lume, însă industria se află în stare de criză, iar unul din cinci locuitori ai teritoriului trăiește sub pragul sărăciei.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: