Facebook/Ana Guțu

Fosta deputată Ana Guțu candidează pentru Senatul României. Ce partid reprezintă?

Secretarul de stat în cadrul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul României, Ana Guțu, candidează la alegerile parlamentare din România. Aceasta deschide lista candidaților Partidului Mișcarea Populară pentru Senat în județul Vrancea.

Anunțul a fost făcut de Ana Guțu pe pagina sa de Facebook.  Ea a menționat că unul dintre proiectele promovate de partidul pe care îl reprezintă este unirea României și Republicii Moldova.

Alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din România vor avea loc simultan pe 6 decembrie 2020.

Amintim că fosta deputată Ana Guţu a fost numită în funcţia de secretar de stat al Departamentului pentru relaţia cu Republica Moldova pe 16 ianuarie.  O decizie în acest sens a fost luată de premierul român Ludovic Orban.

Precizăm că Ana Guțu  este profesor universitar, doctor în filologie romanică la catedra filologie romanică, politician din Republica Moldova. Aceasta a fost deputat în parlamentul Republicii Moldova în perioada anilor 2009-2014.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

CEC sesizează Ministerul Justiției: patru partide riscă limitarea activității sau dizolvarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței din 19 iulie, că 58 de formațiuni politice din totalul de 66 au prezentat în termen rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025. Totodată, CEC a decis să sesizeze Ministerul Justiției despre încălcările repetate privind finanțarea activității partidelor politice comise de către Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Conservator și Partidul Politic „Şansă”.

Potrivit CEC, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a depus raportul cu depășirea termenului. Alte șapte formațiuni politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025:

  • Partidul Socialist din Moldova
  • Partidul Conservator
  • Partidul Politic „Șansă”
  • Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei
  • Partidul Politic „FENIX MOLDOVA”
  • Partidul Regiunilor din Moldova (dizolvat)
  • Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” (dizolvat)

CEC menționează că Partidul Socialist din Moldova a transmis raportul pe suport de hârtie, semnat de o persoană neconfirmată oficial ca trezorier, iar Partidul Politic „Șansă” a trimis documentul cu întârziere, tot în format fizic, fiind semnat electronic doar de președintele partidului – ceea ce contravine prevederilor legale.

În acest context, CEC a decis să sesizeze suplimentar Ministerul Justiției cu privire la încălcările repetate comise de patru formațiuni, pentru anexarea la probatoriul existent în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată a constatărilor făcute de CEC:

  • Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei – în vederea limitării activității acestora;
  • Partidul Conservator și Partidul Politic „Șansă” – în vederea dizolvării.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: