Fostul deputat al Platformei DA Igor Munteanu va face parte dintr-un consiliu științific din România
Full Article 2 minutes read

Fostul deputat al Platformei DA Igor Munteanu va face parte dintr-un consiliu științific din România

Fostul deputat al Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Igor Munteanu va face parte din Consiliul Științific al New Strategy Center, în care activează personalități cu o expertiză recunoscută în domeniu. Anunțul a fost făcut pe 9 septembrie.

„Anunț cu bucurie despre faptul că am acceptat de curând să fac parte din Consiliul Științific al NSC (New Strategy Center), la invitația colegilor mei din București, România. Îmi face o mare plăcere să anunț acest fapt după mai multe cercetări, studii și evenimente desfășurate în comun, la București, Constanța și Chișinău, care au pus bazele unui parteneriat ferm în scopul atingerii de reziliență democratică, securitate națională și gândire critică. Mult succes, NSC și tuturor partenerilor săi”, a scris Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Igor Munteanu este fondatorul Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) “Viitorul”. În 2010, a fost numit în funcția de ambasador al Republicii Moldova în SUA, ulterior devenind ambasador prin cumul și în Canada, Mexic și Brazlia. Este rechemat din funcție, mai întâi, din Mexic în 2013, iar în 2015, și din cea de ambasador al SUA, Canadei și Brazilia. S-a întâmplat pe vremea premierului Chiril Gaburici.

La scrutinul parlamentar din februarie 2019, Munteanu a candidat din partea Blocului electoral ACUM pe circumscripția nr. 15 – Călărași. A pierdut competiția electorală în fața candidatului democrat Nicolae Ciubuc, dar intră în Legislativ pe lista națională ACUM, în care a fost inclus pe poziția a cincea. După divizarea în fracțiuni a celor două formațiuni, Munteanu a devenit deputat al Platformei DA.

***

Pe 2 septembrie, și ex-deputatul Sergiu Sîrbu a anunțat cu ce se ocupă de când a pierdut fotoliul din Parlament. Acesta a menționat că a devenit expert electoral în cadrul OSCE/ODIHR și șef al Centrului pentru Investigații Juridice și Apărarea Drepturilor Omului. De asemenea, Sîrbu își continuă studiile de doctorat în domeniul drept constituțional.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: