Fostul premier japonez, împușcat în timpul unui eveniment politic, a decedat
Full Article 2 minutes read

Fostul premier japonez, împușcat în timpul unui eveniment politic, a decedat

Fostul prim-ministru al Japoniei Shinzo Abe a decedat. Aceasta se întâmplă după ce a fost împușcat în timpul unui eveniment politic, comunică postul de televiziune NHK.

Anterior sursele postului de televiziune menționau că politicianul a fost împușcat în spate și transportat la spital cu elicopterul.

Atacatorul a fost reținut. Acesta are 41 de ani. Motivele deocamdată nu au fost făcute publice.

Abe a participat la un eveniment în orașul Nare, în susținerea Partidului Liberal-Democrat, pe care l-a condus anterior.

Amintim că Shinzo Abe a demisionat în august 2020, după ce timp de 8 ani a fost premierul Japoniei. Anterior, a deținut funcția în perioada 2006-2007. În septembrie 2020, Parlamentul nipon l-a învestit în funcția de prim-ministru pe Yoshihide Suga. Din octombrie 2021, prim-ministrul Japoniei este Fumio Kishida.

Vicepremierul moldovean, ministrul afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a reacționat la atacul asupra fostului premier al Japoniei.

„Urmărim știrile din Japonia, fiind șocați și întristați de vestea unui atac cu armă asupra fostului premier Abe Shinzo. Este o tragedie de neconceput și ne rugăm pentru recuperarea domnului Abe, în timp ce transmitem gândurile noastre de încurajare familiei sale și întregului popor japonez”, a scris pe Telegram oficialul, înainte de decesul fostului prim-ministru.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: