Fostul președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită, a obținut licență de avocat
Full Article 1 minutes read

Fostul președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită, a obținut licență de avocat

Fostul președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, care este cercetat penal pentru îmbogățire ilicită, a obținut licență de avocat. O decizie în acest sens a fost luată joi, 23 ianuarie de către Comisia de licențiere a profesiei de avocat.

Hotărârea poate fi contestată în termen de 30 de zile la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani.

Menționăm că din 1 ianuarie 2020, foștii procurori și judecători care vor să devină avocați trebuie să achite suma de 100 de mii de lei pentru a obține licența ce le va permite să activeze în calitate de apărători în instanțe. Decizia a fost luată de membrii Uniunii Avocaților din Republica Moldova în decembrie 2019.

Fostul președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, este cercetat într-un dosar de îmbogățire ilicită. Urmărirea penală a fost pornită de procurorul general interimar Dumitru Robu, după ce Procuratura Generală a fost informată de Serviciul Informații și Securitate, care a constatat „o discrepanță esențială” între veniturile legale declarate și proprietățile dobândite de membrii familiei Druță între 2016-2019.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: