Fostul șef al PCCOCS, arestat pentru îmbogățire ilicită, va fi eliberat. Explicațiile procurorilor anticorupție
Full Article 2 minutes read

Fostul șef al PCCOCS, arestat pentru îmbogățire ilicită, va fi eliberat. Explicațiile procurorilor anticorupție

Fostul șef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, care a fost arestat în noiembrie, fiind învinuit de îmbogățire ilicită, ar urma să fie eliberat din arest. Informația a fost confirmată pentru NM de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur. 

„Procurorii anticorupție nu vor cere prelungirea măsurii preventive privative de libertate, așa cum nu există dovezi privind riscul implicării învinuitului în desfășurarea urmăririi penale, care este unul minimal. La 6 decembrie curent, când va expira termenul stabilit de instanța de judecată, învinuitul va fi pus în libertate”, a precizat Emil Gaitur.

Cu toate acestea, Nicolae Chitoroagă va avea obligația de a nu părăsi țara.

Procuratura Anticorupție mai informează că pe cauza penală în care este vizat fostul șef PCCOCS au fost efectuate măsurile procesual penale urgente, cu participarea învinuitului. Au fost examinate documentele și bunurile ridicate în cadrul perchezițiilor și au fost audiați în calitate de martori 5 persoane. În rezultat, procurorii au constatat necesitatea ridicării informației – inclusiv bancare – de la mai multe instituții de peste hotarele Republicii Moldova (Rusia și Luxemburg), ceea ce a impus formularea și trimiterea cererilor de comisie rogatorie.

Amintim că la data de 23 noiembrie curent, judecătorul de instrucție a admis parțial demersul procurorului de caz și a aplicat măsura preventivă – arest preventiv pentru o perioadă de 15 zile. Hotărârea instanței a fost menținută la 28 noiembrie de către Curtea de Apel Chișinău.

Precizăm că tot astăzi,6 decembrie, Nicolae Chitoroagă a fost suspendat din funcția de procuror, pe durata urmăririi penale. Un demers în acest sens a fost semnat de procurorul general, Alexandru Stoianoglo. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: