FOTO 50 de stații de așteptare din mun. Chișinău vor fi reamenajate
Full Article 2 minutes read

FOTO 50 de stații de așteptare din mun. Chișinău vor fi reamenajate

În Chișinău au demarat lucrările de reparație a stațiilor de așteptare a transportului public, inclusiv cu amenajarea platformelor de așteptare (fundației). Potrivit primarului Ion Ceban, vor fi reabilitate 50 de stații de așteptare.

Conform contractului de executare a lucrărilor, agentul economic desemnat câștigător în urma licitației publice desfășurate de Direcția Transport, urmează să amenajeze 50 de stații de așteptare în locurile unde acestea sunt în stare grav avariată sau lipsesc.

„Inițial a fost prevăzută doar reparația acestora, dar din cauza că în multe stații pavilioanele lipsesc, s-a decis instalarea acestora și amenajarea platformelor de așteptare. Unde fluxul de călători este mai mare, se instalează pavilioane duble”, a menționat edilul.

Până în prezent, au fost instalate 8 pavilioane în următoarele stații:

– Stația „Str. Korolenco”, str. Gh. Asachi 65/1;

– Stația „Str. Ialoveni”, șos. Hîncești;

– Stația”Str. București”, str. G. Bănulescu-Bodoni 19;

– Stația „Str. Aeroport”, bd. Dacia, vizavi de Aeroportul Internațional Chișinău;

– Stația „Cartierul Galata – II”, bd. Dacia 60/5;

– Stația „Cartierul Galata – II”, bd. Dacia 69/1;

– Stația „Bd. Renașterii Naționale”, str. Calea Orheiului 28/1.

– Stația str. Melestiu 20.

„Urmează lucrările de amenajare a platformelor prin pavaj sau asfalt la nivelul trotuarului, care trebuie să asigure accesul în stație a persoanelor cu dificultăți de deplasare. Totodată, pentru anul viitor este preconizată amenajarea altor 50-60 de stații de așteptare, în funcție de disponibilitatea financiară”, a mai menționat Ceban.

Edilul a precizat că stațiile care necesită intervenții au fost selectate reieșind din fluxul de pasageri din zona deservită de transportul public.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: