FOTO „Au „încins” nisipul pe plaja de la Constanța”. Performanțele sportivilor moldoveni la un campionat mondial, găzduit de România
Full Article 2 minutes read

FOTO „Au „încins” nisipul pe plaja de la Constanța”. Performanțele sportivilor moldoveni la un campionat mondial, găzduit de România

Doi sportivi din Republica Moldova au obținut performanțe la Campionatul Mondial de lupte pe plajă, care este găzduit de Constanța. Luptătorul Traian Căpățînă a devenit campion al unei etape a turneului din categoria Ranking World Series. Iar Alexandru Borș a obținut titlul de campion mondial la categoria de vârstă sub 17 de ani. 

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova a anunțat pe 10 septembrie că Traian Căpățînă și-a trecut în palmares titlul de campion la una din etapele World Raking Series, rezervat seniorilor, după ce la începutul acestei veri a devenit campion european la vârsta U-20.

Sportivul nostru s-a încoronat la Constanța, România, trecând în finala categoriei de 80 de kg”, au menționat reprezentanții Ministerului de la Chișinău.

Potrivit instituției, campion mondial a devenit Alexandru Borș, la categoria de vârstă sub 17 de ani.

Discipolul Liceului Republican cu Profil Sportiv din capitală a intrat în posesia titlului mondial în categoria de greutate de 80 de kg, el fiind urmat de coechipierul său, Ion Tofan, care a devenit vicecampion mondial, la această categorie de vârstă”, a precizat Ministerul.

Ministerul Educației și Cercetării a felicitat sportivii și antrenorii „pentru rezultatele remarcabile obținute la Campionatul Mondial de lupte pe plajă, ediția 2023”.

Reprezentanții Liceului Republican cu Profil Sportiv din Chișinău au declarat că luptătorii lor de stil liber „au ’încins’ nisipul pe plaja de la Constanța”.

Și de dată această, o figură frumoasă, a făcut-o Alexandru Borș, care a devenit campion mondial la lupte pe plajă, la categoria de vârstă sub 17 de ani! Alexandru a intrat în posesia titlului mondial în categoria de greutate de 80 de kg, el fiind urmat de coechipierul sau, Ion Tofan, care a devenit vicecampion mondial, la această categorie de vîrstă. Un alt reprezentant al Liceul Republican cu Profil Sportiv, Vlad Erhan a completat podiumul de premiere în cîntarul de greutate de pînă la 70kg, tot la aceeași categorie de vârstă. Conducerea instituției îi FELICITA călduros pe sportivii noștri și antrenorii lor, pentru aceste rezultate remarcabile”, se arată într-un mesaj al Liceului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: