FOTO Cernei a mințit? Serviciul de Protecție și Pază de Stat: „A avut acces la toate discuțiile publice pe care le-a avut președinta”

Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) a comentat acuzațiile aduse de către consilierul raionului Singerei Oleg Cernei, care s-a plâns că i-a fost îngrădit accesul la întrevederea președintei țării cu titularii de patente. Potrivit reprezentanților instituției, de fapt, Cernei a avut acces la toate discuțiile publice. NM a intrat în posesia unor fotografii care confirmă aceste afirmații.

După ce Oleg Cernei, fost membru al PAS, s-a plâns pe Facebook că nu a fost lăsat să participe la o întrunire a șefei statului în Singerei, SPPS a publicat o declarație. Reprezentanții instituției au subliniat faptul că legislația le permite ofițerilor SPPS să întreprindă, după caz, măsuri în vederea limitării sau interzicerii accesului persoanelor în anumite locații de aflare temporară sau permanentă a persoanelor protejate.

În acest context, menționăm că astăzi, 15 august curent, în timpul unei misiuni de protecție asigurată în cadrul întâlnirii Președintei Maia Sandu, la primăria r-lui Sîngerei cu mediul de afaceri, consilierul raional Oleg Cernei nu s-a conformat cerințelor SPPS de a respecta prevederile legislației în vigoare. Menționăm că domnul Cernei a dat buzna în incinta primăriei, ignorând lista participanților la ședință și subiectul discuției planificat. Acesta a manifestat un comportament agitat, folosind tonalități înalte în raport cu ofițerii de protecție, ceea ce a generat perturbarea ordinii publice la eveniment. Afirmațiile aduse precum că „abuzul pazei de stat este condamnabil și ilegal prin limitarea accesului reprezentantului legal în instituțiile publice” nu corespund realității, or, ofițerii SPPS și-au îndeplinit atribuțiile funcționale în strictă conformitate cu legislația în vigoare”, se arată în comunicat.

Mai mult decât atât, SPPS susține că Cernei a fost lăsat să participe la toate întrevederile.

Domnul Oleg Cernei a avut acces la toate discuțiile publice pe care le-a avut președinta în agendă pe durata vizitei în raion, inclusiv cu acces pe teritoriul privat al unei companii unde șefa statului a comunicat cu angajații. Menționăm că fiecare măsură de securitate este una specifică în felul său și implică anumite restricții în funcție de situație, eveniment și agenda de lucru a persoanelor protejate. Serviciul de Protecție și Pază de Stat realizează tot spectrul de măsuri orientate spre asigurarea securității persoanelor beneficiare de protecție de stat, în baza principiilor și normelor de activitate, reglementate în Legea nr.134/2008 cu privire la SPPS”, se mai arată în declarație.

NewsMaker a intrat în posesia unor fotografii care confirmă faptul că Oleg Cernei a participat la întrunirile pe care le-a avut șefa statului la Singerei.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

scree

Plătiți să participe la marșul opoziției? Poliția: cinci persoane din Florești – sancționate VIDEO

Cinci persoane din Florești ar fi primit bani în schimbul prezenței la marșul care a avut loc weekendul trecut în capitală. Cel puțin aceasta a comunicat poliția pe 28 iulie, adăugând că persoanele au fost sancționate. Oamenii legii au menționat că acționează pentru a identifica toți participanții care au acceptat recompense materiale. Anterior, PSRM – unul din organizatorii marșului – a declarat că nu are nicio legătură cu persoanele care ar fi împărțit bani.

Oamenii legii au anunțat că alte cinci persoane au fost documentate, după ce polițiștii din Florești au stabilit că acestea au fost remunerate financiar în urma marșului organizat sâmbătă la Chișinău.

„Pe numele celor 4 bărbați și o femeie, originari din Florești, au fost întocmite procese-verbale de constatare, iar persoanele au fost sancționate conform legii”, au declarat reprezentanții poliției.

Poliția a adăugat că întreprinde acțiuni „pentru identificarea tuturor participanților care au acceptat recompense materiale, precum și a celor care au intermediat sau oferit astfel de sume”.

„Participarea la activități politice, contra cost, este interzisă de lege și atrage răspunderea contravențională sau penală”, au precizat reprezentanții poliției.

Amintim că, pe 26 iulie, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Partidul Republican „Inima Moldovei”, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) și Partidul „Pentru Viitorul Moldovei” au desfășurat un marș în capitală împotriva Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS). Speakerii mitingului – lideri și fruntași a formațiunilor respective – au susținut discursuri anti-guvernare și au lansate mesaje electorale. S-a întâmplat la câteva zile după ce liderii formațiunilor și-au anunțat intenția de a crea un bloc electoral pentru alegerile parlamentare din toamnă. Detalii AICI.

În aceeași zi, poliția a anunțat că a fixat mai multe cazuri în care s-au oferit și s-au primit bani în schimbul prezenței la miting. Potrivit oamenilor legii, suma oferită a fost de câte 300 de lei. „Cei 300 de lei promiși la sfârșitul manifestației erau așteptați și de două minore, de 14 și 17 ani, din raionul Criuleni”, au comunicat oamenii legii. Poliția a precizat că atât persoanele care au plătit, cât și cele care au acceptat banii pentru a protesta vor fi documentate. Detalii AICI.

În reacție, PSRM a declarat că nu are nicio legătură cu persoanele care ar fi împărțit bani. Partidul a catalogat informațiile despre remunerarea manifestanților drept „o provocare politică” și a anunțat că va iniția „o anchetă internă”. Detalii AICI.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: