VIDEO Oleg Cernei, foc și pară după ce nu a fost lăsat să intre la o ședință cu Maia Sandu de la Sîngerei: O puneți într-o situație stupidă pe președintă
Full Article 3 minutes read

VIDEO Oleg Cernei, foc și pară după ce nu a fost lăsat să intre la o ședință cu Maia Sandu de la Sîngerei: O puneți într-o situație stupidă pe președintă

Președinta țării Maia Sandu a efectuat o vizită de lucru în raionul Sîngerei. În cadrul deplasării, șefa statului a participat la o discuție cu mediul de afaceri, desfășurată în cadrul Primăriei. Consilierul raional Oleg Cernei susține că a încercat să participe la discuții, însă agenții de pază nu l-ar fi lăsat să intre în sală. Cernei a transmis live pe Facebook discuția cu reprezentanții Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), care au încercat să-i explice că acestea au fost indicațiile organizatorilor evenimentului și că nici presa nu a avut acces. Incidentul s-a produs pe 15 august. Ulterior, SPPS a publicat o declarație prin care infirmă acuzațiile lui Cernei.

Oleg Cernei a publicat mai multe imagini video filmate la Singerei, în timpul vizitei de lucru a șefei statului.

„Nu creați precedente urâte. Aceasta este o rușine. Eu, în calitate de consilier, am acces în orice instituție publică. Ceea ce faceți acum este un abuz. În baza la ce îmi îngrădiți accesul? O puneți într-o situație stupidă pe doamna președintă”, i-a spus consilierul raional unuia dintre agenții de pază ai șefei statului.

„Așa ne-au spus organizatorii. Aici este o ședință cu mediul de afaceri, trebuia să discutați cu organizatorii. Eu îmi fac meseria”, i-a răspuns bodyguardul.

Atunci când în sala a intrat președinta Maia Sandu, Oleg Cernei a încercat să-i atragă atenția, însă șefa statului nu a răspuns. Totodată, consilierul raional a încercat să intre după președintă, dar i-a fost blocat accesul.

„Nu mă bruscați”, a strigat Cernei.

„Nu este acces cu doamna președintă. Mai întâi închideți live-ul și veți avea. Vedeți și presa stă aici. Vorbiți cu domnul primar. Nu strigați”, i-a sugerat deputata PAS, Doina Gherman.

NM a solicitat un comentariu de la Președinție, însă până la momentul publicării articolului nu am primit un răspuns.

UPDATE (18:30) SPPS a publicat o declarație prin care a precizat că potrivit legislației în vigoare, în procesul realizării misiunilor de protecție, Serviciul este în drept să întreprindă, după caz, măsuri în vederea limitării sau interzicerii accesului persoanelor în anumite locații de aflare temporară sau permanentă a persoanelor protejate.

„Consilierul raional Oleg Cernei nu s-a conformat cerințelor SPPS de a respecta prevederile legislației în vigoare. Domnul Cernei a dat buzna în incinta primăriei, ignorând lista participanților la ședință și subiectul discuției planificat. Acesta a manifestat un comportament agitat, folosind tonalități înalte în raport cu ofițerii de protecție, ceea ce a generat perturbarea ordinii publice la eveniment”, a explicat SPPS.

Mai mult, potrivit instituției, „Oleg Cernei a avut acces la toate discuțiile publice pe care le-a avut președinta în agendă pe durata vizitei în raion”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: