FOTO „Cimitirul Eroilor” din Chișinău intră în reparație. Cum va arăta Complexul după renovarea de milioane
Full Article 1 minutes read

FOTO „Cimitirul Eroilor” din Chișinău intră în reparație. Cum va arăta Complexul după renovarea de milioane

Complexul memorial ,,Cimitirul Eroilor” de pe bd. Decebal din capitală intră în reparație. Proiectul, în valoare totală de circa cinci milioane lei, este implementat de Primăria Chișinău în colaborare cu Consiliul Județean Buzău din România, anunță autoritățile municipale.

Potrivit sursei citate, proiectul prevede reabilitarea trotuarelor existente; amenajarea scuarului de formă semicerc cu montarea scaunelor și a coșurilor de gunoi; reconstrucția scării de acces către Complexul Memorial „Cimitirul Eroilor” cu reabilitarea balustradei precum și restaurarea pilonilor și a peretelui de sprijin de pe perimetrul scuarului.

Totodată, urmează a fi create locuri de parcare, paralel străzii bd. Decebal, montarea pavajului tactil pentru orientarea persoanelor cu dizabilități, montarea iluminatului stradal, precum și amenajarea teritoriului adiacent.

Autoritățile anunță că în centrul scuarului de formă semicerc ar urma să fie instalat un monument comemorativ în memoria soldaților căzuți în cele două războaie mondiale, iar pe coloanele de la intrarea în cimitir – aplicate elemente decorative din același material. O astfel de procedură se va efectua și pe peretele de sprijin de pe perimetrul scuarului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: