FOTO/VIDEO Clădirea care urma să devină Centrul cultural „Eugen Doga” a fost cuprinsă de flăcări
Full Article 2 minutes read

FOTO/VIDEO Clădirea care urma să devină Centrul cultural „Eugen Doga” a fost cuprinsă de flăcări

O clădire abandonată din centrul capitalei, care anterior a fost sediu de procuratură și urma să devină centru cultural în numele compozitorului Eugen Doga, a fost cuprinsă de flăcări. Pentru NM, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au declarat că stabilesc circumstanțele cazului și că incendiul a fost lichidat fără a fi înregistrate victime. 

Contactată de NM, ofițerul de presă al IGSU Liliana Pușcașu a menționat că arderea a fost înregistrată într-o casă părăsită și că a fost lichidată fără a se înregistra victime.

Potrivit reprezentantei Inspectoratului, a ars gunoiul din clădire. În continuare, a adăugat Pușcașu, se stabilesc circumstanțele incidentului.

Potrivit fostului viceprimar al capitalei Victor Chironda, candidatul susținut de Platforma Demnitate și Adevăr la alegerile pentru funcția de primar al Chișinăului, autoritățile municipiului intenționează să transforme clădirea vizată într-un centru cultural în numele maestrului Eugen Doga.

„De trei ani Ivan Ceban face Centrul Cultural „Eugen Doga” în această clădire din strada Micle. Și în trei ani nu a reușit nici măcar să conserveze clădirea, să securizeze ușile și ferestrele. De ani buni casa și curtea e acaparată de oameni fără adăpost, plină de gunoi și mizerie. Iar de azi e și arsă. După ce pompierii vor stinge incendiul, apa va afecta și ce a mai rămas din clădire”, a scris Chironda, pe rețelele de socializare.

FOTO/VIDEO Clădirea care urma să devină Centrul cultural „Eugen Doga” a fost cuprinsă de flăcări

realitatea.md

FOTO/VIDEO Clădirea care urma să devină Centrul cultural „Eugen Doga” a fost cuprinsă de flăcări

realitatea.md

TV8.md a scris anterior că din cauza procedurilor birocratice, procesul de reabilitare a clădirii, început în toamna anului 2021, încă mai durează. „De doi ani, clădirea, cu statut de monument național, continuă să fie a nimănui, chiar dacă primăria Chișinău susține că are acte ce-i oferă dreptul de proprietate. Pe de altă parte, Ministerul Culturii afirmă că această clădire aparține statului Republica Moldova și nu vreunei instituții anume”, au menționat jurnaliștii, într-o investigație.

Potrivit sursei, cât încă disputa nu a luat sfârșit, imobilul a devenit un loc unde se adună oamenii străzii, unde se întâmplă lucruri deloc legale și periculoase. Clădirea, cândva sediul procuraturii, are vecini faimoși – Teatrul Republican „Luceafărul”, iar la câțiva pași distanță se află Ministerul de Interne, au precizat jurnaliștii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: