FOTO Investigațiile efectuate la mamografele din Chișinău și Bălți vor fi conectate printr-un sistem digital
Full Article 2 minutes read

FOTO Investigațiile efectuate la mamografele din Chișinău și Bălți vor fi conectate printr-un sistem digital

Investigațiile efectuate la mamografele cu tomosinteză de la Institutul Oncologic din Chișinău și Spitalul Clinic din Bălți pentru depistarea cancerului mamar vor putea fi transmise la distanță, iar diagnoza va putea fi scrisă de către doi specialiști, așa cum prevăd protocoalele internaționale. Toate acestea vor avea loc datorită unui sistem digital care va transmite informațiile despre pacientele investigate.

Potrivit Alei Nemerenco, mamografele digitale au fost procurate și instalate de Ministerul Sănătății în 2022, echipamente de care instituțiile nu dispuneau anterior.

De Ziua mondială de luptă împotriva cancerului, a fost prezentat procesul de interconectare, medicii imagiști din aceste spitale demonstrând posibilitatea de interpretare în comun a imaginilor radiologice pentru stabilirea cu precizie înaltă a diagnosticului.

Rezultatele examenelor mamografice sunt arhivate si pot servi oricând pentru monitorizarea evoluției maladiei, eficienței tratamentului, etc. Aceste echipamente performante asigură determinarea cu o precizie sporită a dimensiunii, formei și localizării maladiei.

„Țineți minte – Cancerul mamar fiind depistat în stadii incipiente poate fi tratat cu succes. Astăzi, în două instituții medicale – Institutul Oncologic și Spitalul Clinic Bălți aceste servicii se acordă în condiții și cu echipamente absolut echivalente celor din cele mai bune spitale din lume”, a declarat Ministra Sănătății.

FOTO Investigațiile efectuate la mamografele din Chișinău și Bălți vor fi conectate printr-un sistem digital FOTO Investigațiile efectuate la mamografele din Chișinău și Bălți vor fi conectate printr-un sistem digital FOTO Investigațiile efectuate la mamografele din Chișinău și Bălți vor fi conectate printr-un sistem digital


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: