FOTO Maia Sandu i-a conferit „Ordinul de Onoare” eurodeputatului român Siegfried Mureșan
Full Article 3 minutes read

FOTO Maia Sandu i-a conferit „Ordinul de Onoare” eurodeputatului român Siegfried Mureșan

Parlamentarul european român Siegfried Mureșan a fost apreciat cu distincția „Ordinul de Onoare” al Republicii Moldova. Aceasta i-a fost înmânată de către președinta țării Maia Sandu, pe 1 decembrie.

O delegație a Uniunii Europene întreprinde o vizită oficială la Chișinău. Eurodeputații Siegfried Mureșan, Ramona Strugariu, Vlad Nistor și Maria Grapini au avut o întrevedere cu președinta Maia Sandu, care le-a mulțumit pentru tot sprijinul acordat țării noastre de instituțiile europene atât în contextul pandemiei de COVID-19, cât și ca răspuns la criza gazelor.

„Am vorbit despre prioritățile Republicii Moldova în relația cu UE și le-am transmis că integrarea europeană rămâne o prioritate cheie pentru noi. Cetățenii Republicii Moldova au dat un semnal puternic că vor să vadă acasă o democrație europeană, iar noi vom continua reformele pentru a asigura acest lucru”, a menționat Maia Sandu.

La finalul întrevederii, eurodeputatul Siegfried Mureșan, președinte al Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova, a fost apreciat cu „Ordinul de Onoare”.

„Am acordat această distincție în semn de apreciere pentru susținerea obiectivului nostru de integrare europeană și a eforturilor de consolidare a proceselor democratice în Republica Moldova. De mai mulți ani, Siegfried Mureșan este un prieten de încredere și un promotor al intereselor țării noastre în instituțiile Uniunii Europene, iar astfel ne ajută să construim o viață mai bună pentru toți cetățenii noștri”, a scris șefa statului pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, Siegfried Mureșan i-a mulțumit Maiei Sandu pentru distincție. Acesta a menționat că este la Chișinău pentru a patra oară în ultimele luni.

„Am venit să lucrez ca parte a unei delegații a Parlamentului European. Am venit să ajut la apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană. Vreau ca cetățenii Republicii Moldova să simtă cât mai multe beneficii concrete ale apropierii de Uniunea Europeană. Am fost surprins și foarte onorat de decizia președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, de a-mi conferi „Ordinul de Onoare” al Republicii Moldova. Dorința mea este ca și cetățenii Republicii Moldova să poată trăi în siguranță la fel ca toți cetățenii Uniunii Europene. Pentru asta am lucrat în ultimii ani, pentru asta voi continua să lucrez și în anii următori”, a menționat Mureșan.

FOTO Maia Sandu i-a conferit „Ordinul de Onoare” eurodeputatului român Siegfried Mureșan

Facebook/Maia Sandu

FOTO Maia Sandu i-a conferit „Ordinul de Onoare” eurodeputatului român Siegfried Mureșan

Facebook/Maia Sandu

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: