(FOTO) „Moda nu este doar pentru cei aleși”. Persoane cu nevoi speciale, implicate într-un proiect fotografic inedit
Full Article 2 minutes read

(FOTO) „Moda nu este doar pentru cei aleși”. Persoane cu nevoi speciale, implicate într-un proiect fotografic inedit

Expertul și fotograful de modă Nathaniel Kowalsky și stilista Mihaela Sturza au creat un proiect fotografic unic în Moldova. În calitate de modele, de această dată, au fost persoane cu nevoi speciale. „Moda nu este doar pentru cei «aleși», moda este pentru fiecare”, a spus Kowalsky, pentru Diez.md

„Deja am peste 10 ani de experiență în industria ușoară și dacă la început credeam în reguli de stil și chiar mă conduceam după ele, în prezent, înțeleg că nu există nicio regulă, dar există bunul simț al frumosului și doar imaginația ne limitează. În acest proiect, am demonstrat că moda înaltă este pentru toți”, a a continuat Nathaniel Kowalsky.

„Cercetând și dezvoltând conceptul proiectului, mă vedeam suficient de pregătită pentru întâlnirea cu aceste tinere unice. Mi-am schițat o imagine despre cum sunt persoanele cu dizabilități, din care reieșise și felul cum ar trebui să mă comport și să acționez, punându-le într-o categorie fără a ține cont de faptul că fiecare dintre ele sunt personalități separate, cu propriul set de emoții, caracteristici și complexe. Din momentul în care am ajuns la studio, am început imediat rutina de stilistă, îmbrăcând și dezbrăcând, obișnuită cu modelele care nu se rușinează, îmi făceam jobul fără să mă opresc ca să întreb cât de confortabil sau incomod se simt de fapt protagonistele proiectului”, a precizat Mihaela Sturza.

Conform datelor statistice din anul 2020, în Moldova sunt înregistrate peste 200 000 de persoane cu dizabilități și, până în prezent, aceste persoane se confruntă cu discriminare în societate, în sistemul de învățământ sau la locul de muncă.

(FOTO) „Moda nu este doar pentru cei aleși”. Persoane cu nevoi speciale, implicate într-un proiect fotografic inedit (FOTO) „Moda nu este doar pentru cei aleși”. Persoane cu nevoi speciale, implicate într-un proiect fotografic inedit (FOTO) „Moda nu este doar pentru cei aleși”. Persoane cu nevoi speciale, implicate într-un proiect fotografic inedit (FOTO) „Moda nu este doar pentru cei aleși”. Persoane cu nevoi speciale, implicate într-un proiect fotografic inedit (FOTO) „Moda nu este doar pentru cei aleși”. Persoane cu nevoi speciale, implicate într-un proiect fotografic inedit(FOTO) „Moda nu este doar pentru cei aleși”. Persoane cu nevoi speciale, implicate într-un proiect fotografic inedit (FOTO) „Moda nu este doar pentru cei aleși”. Persoane cu nevoi speciale, implicate într-un proiect fotografic inedit

Sursa foto: diez.md

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: