(FOTO) „Moda nu este doar pentru cei aleși”. Persoane cu nevoi speciale, implicate într-un proiect fotografic inedit

Expertul și fotograful de modă Nathaniel Kowalsky și stilista Mihaela Sturza au creat un proiect fotografic unic în Moldova. În calitate de modele, de această dată, au fost persoane cu nevoi speciale. „Moda nu este doar pentru cei «aleși», moda este pentru fiecare”, a spus Kowalsky, pentru Diez.md

„Deja am peste 10 ani de experiență în industria ușoară și dacă la început credeam în reguli de stil și chiar mă conduceam după ele, în prezent, înțeleg că nu există nicio regulă, dar există bunul simț al frumosului și doar imaginația ne limitează. În acest proiect, am demonstrat că moda înaltă este pentru toți”, a a continuat Nathaniel Kowalsky.

„Cercetând și dezvoltând conceptul proiectului, mă vedeam suficient de pregătită pentru întâlnirea cu aceste tinere unice. Mi-am schițat o imagine despre cum sunt persoanele cu dizabilități, din care reieșise și felul cum ar trebui să mă comport și să acționez, punându-le într-o categorie fără a ține cont de faptul că fiecare dintre ele sunt personalități separate, cu propriul set de emoții, caracteristici și complexe. Din momentul în care am ajuns la studio, am început imediat rutina de stilistă, îmbrăcând și dezbrăcând, obișnuită cu modelele care nu se rușinează, îmi făceam jobul fără să mă opresc ca să întreb cât de confortabil sau incomod se simt de fapt protagonistele proiectului”, a precizat Mihaela Sturza.

Conform datelor statistice din anul 2020, în Moldova sunt înregistrate peste 200 000 de persoane cu dizabilități și, până în prezent, aceste persoane se confruntă cu discriminare în societate, în sistemul de învățământ sau la locul de muncă.

Sursa foto: diez.md

 

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Андрей Мардарь/ NewsMaker.md

Platon, reacție după ce a fost condamnat la 24 de ani de închisoare în Rusia: „Niciun sens”

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a reacționat după ce o judecătorie din Moscova l-a condamnat, în lipsă, la 24 de ani de închisoare pentru spălare de bani. Într-o postare publicată pe canalul său de Telegram, Platon a ironizat pedeapsa, susținând că aceasta nu are „niciun sens”.

„La pedeapsa anterioară de 20 de ani s-au mai adăugat încă 4. Niciun sens, doar un motiv în plus să se facă zgomot. Parcă ar fi oameni maturi, dar se ocupă cu prostii”, a scris Platon.

Precizăm că Veaceslav Platon a fost condamnat de către o judecătorie din Moscova la 24 de ani de închisoare, în lipsă, pentru implicarea într-un sistem de spălare de bani prin care ar fi fost transferate ilegal peste 48 de miliarde de ruble (aproximativ 500 milioane de euro) din Rusia în Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale din Moscova, Platon ar fi organizat între 2013 și 2014, împreună cu alți complici, un grup criminal care a efectuat transferuri valutare fictive din băncile rusești către conturile Moldindconbank, folosind documente false.

***

Amintim că în 2023, Veaceslav Platon a fost condamnat la 20 de ani de închisoare cu regim strict, de un tribunal din Moscova, scrie agenția TASS. Potrivit sursei citate, Platon a fost găsit vinovat de retragerea ilegală de fonduri în valută străină din Federația Rusă în valoare de peste 126 de miliarde de ruble. Cazul a fost judecat în lipsa lui Platon, aflat în urmărire internațională.

Potrivit sursei citate, Veaceslav Platon a fost amendat cu 2,5 milioane ruble, chivalentul a circa 28 mii dolari. La fel, instanța a dispus confiscarea proprietăților pe numele lui Platon, în beneficiul statului.

Conform datelor, Platon împreună cu fostul lider al PDM Vladimir Plahotniuc și Alexander Korkin au creat o comunitate criminală pentru a retrage bani din Rusia. Valoarea totală a tranzacțiilor a depășit 126 de miliarde de ruble rusești.

Menționăm că „Laundromat” este cea mai mare operațiune de spălare a banilor prin băncile din Republica Moldova. În cadrul schemei „Laundromat”, din 2010 până în 2013, au fost spălați cel puțin 22 de miliarde de dolari, bani retrași din băncile Federației Ruse. În 2016, în Moldova au fost deschise dosare penale împotriva a 15 judecători care au luat decizii cu privire la așa-numita „spălătorie ruseasc”.

În R. Moldova, Platon este acuzat de organizarea și conducerea unei organizații criminale și de organizarea pronunțării cu bună-știință de către judecător a unei hotărâri, sentințe, decizii sau încheieri contrare legii.

La fel, Platon este acuzat de organizarea abuzului de serviciu săvârșit în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizații criminale, precum și de organizarea fabricării, deținerii și folosirii unor documente oficiale false, săvârșite de două sau mai multe persoane.

O altă acuzație pe care procurorii i-o aduc controversatului om de afaceri și politician este organizarea spălării banilor de o organizație criminală, în proporții deosebit de mari.

Omul de afaceri pledează nevinovat.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: