FOTO Pat „însângerat”, în fața Spitalului „Toma Ciorbă” din capitală. Un partid afiliat lui Șor cere demisia Alei Nemerenco
Full Article 2 minutes read

FOTO Pat „însângerat”, în fața Spitalului „Toma Ciorbă” din capitală. Un partid afiliat lui Șor cere demisia Alei Nemerenco

Flash-mob în centrul capitalei, împotriva fuzionării a două spitale din Chișinău. Câțiva simpatizanți și membri ai Partidului „Renaștere” – afiliat oligarhului fugar Ilan Șor – au instalat un pat de spital, cu o cămașă pătată cu roșu pe el, în fața Spitalului de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, care urmează să fie comasat. Manifestanții susțin că au vrut să arate, astfel, cum „cum PAS tratează sistemul de sănătate”.

„Astăzi, sistemul de sănătate este bolnav, iar numele acestei boli este Nemerenco. Maia Sandu, PAS și ministrul Sănătății, în special, ar trebui să caute căi și oportunități de dezvoltare a sistemului, de modernizare a instituțiilor medicale, dar nu să închidă spitale pentru a economisi bani pe sănătatea cetățenilor. Doar demisia Allei Nemerenco poate salva sistemul de sănătate”, a scris membrul Partidului „Renaștere”, Iurie Vitneanski pe rețelele de socializare.

A cerut demisia ministrei Ala Nemerenco și lidera formațiunii politice, afiliată lui Șor, Natalia Parasca.

„Fac un apel către Ala Nemerenco: părăsiți funcția cât mai curând posibil. (…) Vă cerem să opriți distrugerea sistematică a ramurii și să vă dați demisia. Lichidarea spitalului „Toma Ciorbă” pune în pericol sănătatea Chișinăului și a întregii țări”, a scris Parasca pe rețelele de socializare.

Contactați pentru un comentariu, reprezentanții partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) nu au comentat, deocamdată, solicitarea NM.

Amintim că Guvernul a aprobat pe 27 decembrie 2023, la inițiativa Ministerului Sănătății, fuzionarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ,,Toma Ciorbă” cu Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile din capitală. Scopul inițiativei, potrivit ministerului, este îmbunătățirea actului medical. Decizia a fost dur criticată, în special de opoziție, dar și de angajații celor două spitale, care au organizat mai multe acțiuni de protest în centrul capitalei împotriva inițiativei Ministerului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: