FOTO „Ploaie” de rachete rusești, la Kiev, în această noapte. Ucraina raportează victime și distrugeri
Full Article 2 minutes read

FOTO „Ploaie” de rachete rusești, la Kiev, în această noapte. Ucraina raportează victime și distrugeri

Armata rusă a atacat în noaptea de 21 martie Kievul. Autoritățile anunță că sistemele de apărare aeriană au reușit să doboare aproximativ 30 de rachete rusești. Avertizarea de raid aerian în capitala Ucrainei a durat trei ore. În urma atacului, au fost raportate mai multe distrugeri. Între acestea: o grădiniță, blocuri de locuit și mașini. Autoritățile locale raportează 12 răniți, între ei un copil de 11 ani.

Potrivit administrației militare a orașului, armata rusă a atacat capitala Ucrainei cu 29 de rachete balistice – Iskander-M și Kinjal.

Conform datelor preliminare, în urma atacului, au fost avariate clădiri rezidențiale cu mai multe etaje, o grădiniță și spații nerezidențiale din mai multe regiuni ale Kievului. În unul din blocurile avariate a izbucnit un incendiu, iar în consecință locuitorii acesteia au fost evacuați.

Primarul Kievului, Vitalii Kliciko, a raportat inițial că 10 persoane au fost rănite în urma atacului, două dintre care au fost internate în spital. Printre victime se numără un copil de 11 ani. Administrația militară a actualizat ulterior bilanțul victimelor la 12.

Potrivit autorităților locale, acesta este primul atacat al armatei ruse asupra Kievului, din ultimele 44 de zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: