REUTERS/Marko Djurica

FOTO Proteste de amploare la Belgrad. Un grup de manifestanți a pătruns în clădirea parlamentului

Autoritățile Serbiei au anunțat noi restricții din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Decizia a fost urmată de proteste de amploare. Vineri seara, mai mulți manifestanți au pătruns în clădirea parlamentului, scrie DW pe 11 iulie.

De mai multe zile, în capitala Serbiei nu contenesc protestele față de politica președinteului Aleksandar Vučić privind gestionarea crizei provocate de pandemia de COVID-19. În seara de 10 iulie, un grup de demonstranți a reușit să pătrundă în clădirea parlamentului de la Belgrad. Înainte de asta, au avut loc ciocniri violente dintre manifestanți și forțele de ordine. Oamenii legii au utilizat gaze lacrimogene și bastoane de cauciuc după ce protestatarii au început să arunce cu pietre și sticle în clădirea legislativului și în polițiști.

REUTERS/Marko Djurica
REUTERS/Marko Djurica

În urma violențelor au avut de suferit și mai mulți jurnaliști, scrie agenția dpa.

Președintele Serbiei a anunțat pe 7 iulie restricții de circulație a locuitorilor de pe 10 până pe 13 iuie din cauza înrăutățirii situației epidemiologice. După această decizie, mii de oameni au ieșit în stradă pentru a-și demonstra nemulțumirea.

REUTERS/Marko Djurica
REUTERS/Marko Djurica

Drept urmare, Vučić  și-a revăzut decizia, iar în locul interdicției de deplasare a fost anunțată restricția adunărilor în număr mai mare de 10 persoane. Cu toate acestea, acțiunile de protest nu au încetat, iar manifestanții au cerut demisia șefului statului. Zeci de oameni au suferit în urma violențelor.

REUTERS/Marko Djurica
REUTERS/Marko Djurica
REUTERS/Marko Djurica
REUTERS/Marko Djurica
REUTERS/Marko Djurica

Potrivit celui mai recent bilanț, în Serbia au fost înregistrate peste 18 mii de îmbolnăviri cu noul coronavirus, inclusiv aproape 400 de decese. Serbia este printre primele țări din Europa care a renunțat la măsurile restrictive pentru prevenirea răspândirii noului coronaviurs. Potrivit opozanților președintelui, acest lucru s-a făcut pentru desfășurarea alegerilor parlamentare pe 21 iunie. La scurt timp după scrutin, numărul de îmbolnăviri a crescut.

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Donald Trump

Președintele SUA, întrebat dacă este sigur că va putea opri invazia rusă din Ucraina. Trump: „Nu știu”

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a spus că nu este sigur că va putea pune capăt invaziei ruse la scară largă din Ucraina. Declarația a fost făcut pentru presă, pe 5 iulie.

Nu știu. Nu pot să vă spun dacă acest lucru se va întâmpla sau nu”, a declarat Donald Trump, după ce a fost întrebat dacă este sigur că va putea pune capăt războiului din Ucraina.

La întrebarea dacă consideră că încheierea războiului este o prioritate, liderul american a spus: „Da. Mi-aș dori să se întâmple”.

Amintim că Donald Trump, în timpul campaniei electorale, a spus de mai multe ori că intenționează să pună capăt conflictului militar din Ucraina în prima zi în care va deveni președinte. Mai târziu, el a numit aceste afirmații o exagerare. După preluarea mandatului, Trump a încercat să joace rolul de mediator în soluționarea conflictului, dar a amenințat că se va retrage din procesul de pace din cauza continuării luptelor, notează Meduza.

Săptămâna aceasta, Trump a avut conversații telefonice cu omologul său rus, Vladimir Putin, și cel ucrainea, Vladimir Zelenski. După apelul telefonic cu Putin, liderul liderul de la Casa Albă a declarat că a rămas nemulțumit de conversație, deoarece nu a obținut „niciun progres” în discuțiile cu acesta.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: