NewsMaker/Iana Romanescu

FOTO Pufoșeniile redacției NewsMaker. De ziua internațională a pisicilor, vă arătăm prietenii necuvântători care ne așteaptă acasă

8 august este Ziua Internațională a Pisicii. Cu această ocazie, NewsMaker vă face cunoștință cu prietenii noștri pufoși, care ne inspiră să creăm materiale interesante și utile. Un coleg de-al nostru are acasă chiar trei ghemulețe de blană, amatoare de lapte. Iată cine sunt „angajații outsource” ai redacției. 

Blond ca și stăpâna sa, Stela Untilă, Tomi are 16 ani și s-a pensionat deja. Totuși se mai joacă cu umbra. Hobby: mâncarea și cântatul la 5 dimineața.

NewsMaker/Stela Untilă

„Iată ce credea Mitea despre munca mea, când era mic. Azi, în cinstea sărbătorii m-a mușcat de deget”, povestește redactorul de știri în limba rusă, Olga Gorceac, despre pisoiul său.

NewsMaker/Olga Gorceac

Sușca – fetiță tărcată, mare amatoare de pâine. Iar băiatului de culoare neagră îi aparțin toate pungile din casa managerului nostru responsabil de marketing, Iana Romanescu.

NewsMaker/Iana Romanescu

Luna, pisica managerului nostru responsabil de marketing Ecaterina Cravcenco, are deja un an și jumate și este în permanentă luptă interioară dintre curiozitate și frică (chiar și de propria umbră).

NewsMaker/Ecaterina Cravcenco

Mona, 6 ani. Dulce și încăpățânată. A sărit pe genunchii stăpânei sale în vara anului 2017, la o stație în apropierea circului din Chișinău. Iar în 2022, a reușit să obțină documente franceze chiar înaintea stăpânii sale (cu o notă de la autoritățile de la Paris: „rasa este europeană”.

„În copilărie, când nu avea casă, și-a pierdut vocea, de aceea emite doar un „mur” puternic și un „mi” slab. Chiar și așa, este foarte vorbăreață. Și-a primit numele în cinstea cântecului „Mon Amour Mon Ami” (Mona Mur, Mona Mi) de Marie Laforet. Pin-up-ul nu este profesia ei principală, în general ea este asistentă de scriitor. Nu se face niciun interviu video fără ea”, a povestit editorul NewsMaker Elena Vilanova.

NewsMaker/Elena Vitanova

Leo are deja 10 ani. Prezice vremea mai bine decât Serviciul Hidrometeorologic de Stat, susține știrista Anea Viprițchih.

NewsMaker/ Ana Vîprițchih

„Am un motan pe nume Barsik. Într-o zi a fugit de acasă și nu s-a întors timp de o lună. A găsit singur drumul spre casă. Avem o tradiție de Revelion: facem o poză cu președintele, în fața televizorului”, a mărturisit experta SMM Tatiana Bulgac. 

NewsMaker/Tatiana Bulgac

Montatorul nostru Alexandru Margarint are trei pisici și pe toate le-a găsit în stradă. În prima fotografie o vedeți pe Busea (3 ani). Bate pe toată lumea fără discernământ și dacă nu are chef, toți se tem de ea (cu excepția lui Alexandru). În a 2-a fotografie este Xenia (2 ani). Poate sări oriunde, a stricat deja o mulțime de lucruri în casă. Iar în ultima fotografie este Kitty (2 ani). Nu-i place când cineva cântă, încercând mereu să-l împiedice să facă acest lucru. 

NewsMaker/Alexandru Margarin

Directoarea NewsMaker Olga Cenușa are o pisică pe nume Luna: „A fost cumpărată de la o bătrânică de lângă Piața Centrală, acum cinci ani în ajun de Crăciun. A fost un cadou pentru fiica mea, Estera. De atunci sunt de nedespărțit: se joacă împreună, dorm împreună, fac lecțiile împreună. P.S. La foame face rău”.

NewsMaker/ Olga Cenușa

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

grt.md/imagine simbol

Republica Moldova va face stocuri de gaz pentru sezonul rece. ANRE a aprobat cantitățile

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE) a decis că, până la 1 noiembrie, vor fi făcute stocuri de gaz, în volum de 145 374,710 mii m³, pentru sezonul rece 2025-2026. S-a întâmplat la ședința din 18 iulie, în cadrul căreia au fost aprobate mai multe hotărâri cu privire la sectorul gazelor din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al ANRE, a fost aprobat tariful reglementat pentru serviciul de transport al gazelor naturale la punctele de interconectare de intrare/ieșire unde S.R.L. „Vestmoldtransgaz” oferă capacitate condiționată, stabilit în cuantum de 277,26 lei pentru 1000 m³/h sau 26,26 lei/MWh/h. „Acest produs va spori atractivitatea utilizării sistemului de transport de către traderi, în vederea valorificării coridorului transbalcanic și a tranzitului de gaze naturale spre Ucraina”, a precizat ANRE.

Totodată, în scopul executării prevederilor Legii nr. 152/2025 prin care a fost modificată Legea nr. 108/2016 cu privire la gazele naturale, conform căreia au fost stabilite ANRE-ului anumite responsabilități noi, Consiliul de Administrație a aprobat mai multe hotărâri, și anume:

Au fost stabilite pragurile de consum anual pentru clasificarea consumatorilor noncasnici, după cum urmează:

  • consumatori noncasnici mici – până la 10 000 m³/an;
  • consumatori noncasnici mijlocii – între 10 000 și 100 000 m³/an;
  • consumatori noncasnici mari – peste 100 000 m³/an.

De asemenea, a fost aprobată cantitatea totală de gaze naturale ce urmează a fi stocată până la 1 noiembrie 2025 pentru perioada rece a anilor 2025-2026, în volum de 145 374,710 mii m³, echivalentul a 1 534 873,458 MWh, precum și lista furnizorilor obligați să instituie stocuri de gaze naturale și cantitățile aferente fiecăruia. „Până la 15 noiembrie 2025, furnizorii obligați vor prezenta informații privind cantitatea de gaze naturale stocată, dacă aceasta este creată și menținută direct sau prin intermediul altor furnizori sau traderi, precum și rutele de livrare la frontiera Republicii Moldova”, a menționat ANRE.

Compania „Chișinău-gaz” a fost desemnată, pentru o perioadă de cinci ani, în calitate de entitate de reconciliere, responsabilă de efectuarea și primirea plăților compensatorii de egalizare către și de la operatorii sistemelor de distribuție. „Tarifele uniforme pentru serviciul de distribuție vor reduce impedimentele furnizorilor din piața nereglementată de a furniza gaze naturale pe întreg teritoriul Republicii Moldova, sporind astfel gradul de liberalizare a pieței”, a spus ANRE.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: