FOTO Școală nouă la Taraclia. Grosu: „Acest liceu va deveni unul de o importanță regională”
Full Article 2 minutes read

FOTO Școală nouă la Taraclia. Grosu: „Acest liceu va deveni unul de o importanță regională”

În satul Taraclia din raionul Căușeni a fost deschisă o școală nouă, la care vor învăța 400 de elevi din localitate, dar și trei sate din vecinătate. La inaugurare a participat și președintele parlamentului Igor Grosu, care a asistat și la o lecție.

Am participat cu mare drag la inaugurarea a noului edificiu al liceului „Ștefan Cel Mare și Sfânt”. Este vorba despre o instituție modernă, cu săli dotate cu tot ce trebuie pentru un învățământ de calitate. Am avut plăcerea să asist la o lecție de robotică și am rămas impresionat cum sunt aplicate tehnologiile informaționale la lecțiile de istorie. Am felicitat-o pe doamna directoare Pelaghia Traci pentru că a depus multă muncă în acest proiect timp de doi ani de zile, dar și pe membrii consiliului raional”, a menționat Grosu.

Noul sediu a fost modernizat dintr-o clădire care inițial a servit drept școală profesională și nu mai era funcțională. Autoritățile raionale au alocat peste 20 milioane de lei.

O investiție fără preț în educație și care cu siguranță va da rezultate în viitor. De asemenea, și Guvernul a alocat 2 milioane de lei pentru lucrările finale ale edificiului. Este un exemplu clar că atunci când este voință și colaborare, se fac lucruri frumoase pentru comunitate. Cred că acest liceu va deveni unul de o importanță regională”, a opinat speakerul.

În prezent, aici învață elevi din Taraclia, dar și din satele vecine Baimaclia, Surchiceni și Chircăiești.

Amintim că autoritățile au anunțat anterior că, în raionul Căușeni, prin programul „Satul European”, vor fi realizate 18 proiecte în valoare de 71 milioane de lei.

FOTO Școală nouă la Taraclia. Grosu: „Acest liceu va deveni unul de o importanță regională” FOTO Școală nouă la Taraclia. Grosu: „Acest liceu va deveni unul de o importanță regională” FOTO Școală nouă la Taraclia. Grosu: „Acest liceu va deveni unul de o importanță regională” FOTO Școală nouă la Taraclia. Grosu: „Acest liceu va deveni unul de o importanță regională” FOTO Școală nouă la Taraclia. Grosu: „Acest liceu va deveni unul de o importanță regională” FOTO Școală nouă la Taraclia. Grosu: „Acest liceu va deveni unul de o importanță regională” FOTO Școală nouă la Taraclia. Grosu: „Acest liceu va deveni unul de o importanță regională”

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: